Търсене

Начало Интервю
Интервю
Маестро Максим ЕШКЕНАЗИ: Разградчани, концертът на „Фортисимо Фест“ ще Ви хареса, обещавам!
03 September 2019

Най-големият фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо Фест“ отново ще пренесе разградчани в завладяващия свят на музиката. Вълнуващото преживяване ще се състои на 12 септември на площад „Ларго“, а началото ще бъде поставено в 20 часа. На сцената под звездите ще звучи златна българска класика, български фолклор, музика от българско и световно кино под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази, разговор с когото представяме на нашите читатели.

Продължава...
 
Децата нямат вина за трудната си съдба, ние сме длъжни да им дадем шанс за развитие
29 August 2019

Иванина Недкова е управител на Комплекс за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие“ в град Исперих. През 2009 г. завършва специалност „Психология“ в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, а през 2010 г. – „Превенция на престъпността и пробационни практики“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Има различни по вид дипломни и следдипломни квалификации, свързани с консултирането и работата с деца и семейства. От 2010 г. до 2016 г. работи като психолог в КСУДС „Лудогорие“, а от септември 2016 г. е назначена като управител на Комплекса.

Продължава...
 
Гюлсер МАЗЛУМ: Дарбата е като неуморимо жужаща пчела в душата на твореца
25 August 2019

Гюлсер Мазлум е родена в с. Веселец, община Завет. Средното си образование завършва в ПГ „Васил Левски“ в Исперих, след което следва българска филология в Шуменския университет. По-късно специализира психология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Години наред работи като преподавател по български език и литература, а после като училищен психолог и педагогически съветник. Гюлсер Мазлум живее, работи и твори в Разград.

Продължава...
 
Иван КРАЧУНОВ: Свинекомплексът в Исперих е най-сигурният в България
02 August 2019

По решение на Областния щаб при бедствия и аварии в сряда бе обявено бедствено положение на териториите на общините Исперих, Самуил и Завет, поради обстоятелството, че част от населените места в тези общини попадат в обхвата на 20-километровата санитарна зона около свинекомплекса на „Агротайм“ ЕООД – Исперих. Мярката е предприета с цел ограничаване и ликвидиране на болестта Африканска чума по свинете /АЧС/ чрез пълна координация и взаимодействие за предотвратяване на възможностите от възникване на огнища на АЧС. Бедственото положение е до 6 август.

Продължава...
 
Мс Пламен ПАНЧЕВ: В момента баскетболът в Разград е кит, поставен буркан
24 July 2019

Неотдавна СКБ „Вълци-Разград“ даде повод на едно място, рамо до рамо, да се съберат незабравими имена от славното баскетболно миналото на града ни – Пламен Панчев, Румен Ганев, Георги Стефанов, Илиян Йорданов - Пилето, Марин Кинов.

За закриването на първата си спортна година Вълците поканиха в Разград национала Алекс Везенков, баща му Сашо Везенков - шеф на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на „Лукойл-България“ и фигура със солидна визитка в баскетбола, както и 205-сантиметровия син на Пилето Мартин Йорданов, състезател на „Черно море Тича“.

Продължава...
 
Явор ДАНАИЛОВ: Език се учи докато палиш огън, печеш курабийки, общуваш и играеш
19 July 2019

Преди дни възпитаникът на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Явор Данаилов се завърна от национален езиков лагер – голямата награда в състезанието „Spelling Bee“. Той стана първи в Разградска област в дебюта си на това състезание, което по едно съвпадение бе първото, организирано в Математическата гимназия в Разград.

Продължава...
 
Николай МИЛАНОВ, експерт в РУО: Добра година за ученическия спорт в областта
10 July 2019

В края на всяка учебна година традиционно разговаряме с експерта по физическо възпитание и спорт в Регионалното управление на образованието в Разград Николай Миланов. И този път разговорът ни е за постиженията на младите спортисти през годината, за промените в програмите по физическо възпитание и за резултатите от обучението.

Продължава...
 
Д-р Андрей ВЕЛЕВ: Големият проблем е, че боледува душата ни, а ние не искаме да я разберем
24 June 2019

Д-р Андрей Велев е роден в Добрич. Детството му минава в село Бисерци, където обича да се връща. Тачи бащиния си дом, където днес живее майка му. Завършва гимназия в Кубрат. Кандидатства медицина в Пловдив и е приет на първо класиране. През 2004 година завършва университета с отличен успех. Четири години по-късно е най-младият невролог в България. Започва работа в отделението на „Бърза помощ“ в Хисаря.

Продължава...
 
Жордан Икоко: Искам „Лудогорец“ да доведе Мбапе и Азар в България
19 June 2019

Жордан Икоко е едно от четирите нови попълнения на „Лудогорец“ това лято. При представянето си даде първото си интервю за българските медии. Пожела си „Лудогорец“ да доведе в България „Реал“ /Мадрид/ и ПСЖ за мачове от Шампионската лига, без да знае вероятно, че точно тези отбори вече са гостували у нас за мачове с разградчани в турнира.


Продължава...
 
Александър ВЕЗЕНКОВ: Не е най-важното да стигнеш NBA, а своите 100%
16 June 2019

Напредъкът на „Вълци“ е много голям за краткото време, в което я има школата, смята един от най-успелите ни баскетболисти

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 620