Търсене

Начало Култура
Култура
Варта Корисян представи лекция за княгиня Олга в Библиотеката
01 May 2018

Варта Корисян – Меонлина е родена в София, но израства в Стария град на древния Пловдив, където завършва основното си и гимназиално образование. Учи и в Техникум по ядрена енергетика в Козлодуй, което предопределя бъдещата й професия на физик, останала доста чужда на артистичните й интереси. Прописва внезапно през 1996 година с насърчаването й от столичен приятел, занимаващ се с астрология.

Продължава...
 
Бутикова литературна вечер с Невена Дишлиева – Кръстева
01 May 2018

Далеч от рамките, по-близо до хората, с отношение и чувство премина срещата в Разград със създателя и главен редактор на издателство ICU Невена Дишлиева – Кръстева. Гостът на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ коментира пред публиката, че за издателството, което ръководи, приоритет е стойностната литература с човешко послание. Срещата с Невена Дишлиева – Кръстева даде поле за разговори с акцент на книгата „Бащите не си отиват” – сборник с разкази на 24-ма съвременни български автори, посветени на връзката с техния баща.

Продължава...
 
Радосвета Миркова гостува в Библиотеката
23 April 2018

В Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ гостува разградска поетеса Радосвета Миркова, а срещата с нея бе част от месечното издание на „Любов – най-нужната илюзия…“ – съвместен проект на културната институция и и поета Дачо Господинов.

Радосвета Миркова е родена в Кърджали.

Продължава...
 
"Разградската театрална история" - книга, която се чете на един дъх
23 April 2018

Наскоро на книжния разградски пазар излезе „историйца“ /така я нарича авторът й Дулинко Дулев/, озаглавена „Разградска театрална история – спомени, личности и събития“. Прелюбопитно четиво! За това книжле, с достойнства на научен труд, в похвалното си слово в предговора дългогодишният драматург на Русенския театър Крум Гергицов пише: „Когато четях ръкописа, имах усещането, че историята е написана буквално на един дъх“, въпреки че тя е плод на дългогодишен събирателски труд, съчетан с личностни преживявания.

Продължава...
 
Радосвета Миркова откровено в „Любов – най-нужната илюзия…“
18 April 2018

Със своите любовни откровения ще зареди читателите си известната разградска поетеса Радосвета Миркова в третото месечно издание на „Любов – най-нужната илюзия...“ – съвместен проект на РБ „Проф. Боян Пенев“ и библиотечния специалист Дачо Господинов.

Продължава...
 
Дачо Господинов представи новата си стихосбирка „Аз, кавалерът на музата“
01 March 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ сред гости, приятели и общественици, сред ценители на изящното слово и събратя по перо, петдесетгодишното момче, кавалерът на музата Дачо Господинов представи новата си книга.

Пламен Панчев говори за автора и редакционната колегия, започвайки с думите: „Тази вечер ще станете свидетели как красотата ще срази грозотата... В тази книжка има петдесет творби 44 стихотворения и 6 импресии“.

Продължава...
 
Обявиха второто издание на литературния конкурс „Любовта и свободата“
01 March 2018

Литературен конкурс под мотото „Любовта и свободата“ обяви Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Изданието се организира за втора година по повод 195-годишнината от рождението на патрона на гимназията и 55-годишнината от основаването на училището. Темата на конкурса е вдъхновена от едноименното стихотворение на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи.

Продължава...
 
Изложба с графики за Унгарската революция откриха в библиотеката
14 February 2018

Изложба с 24 графики, които изобразяват Унгарската революция през 1956 година, откриха в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Експозицията под наслов „SOS Унгария“ на художника Лайош Салаи е предоставена от Унгарския културен институт в София.

Продължава...
 
Епос за любовта представят Христо Шопов и Лилия Маравиля
05 February 2018

В навечерието на Деня на влюбените Христо Шопов и Лилия Маравиля ще представят на разградска сцена романтичното представление „Догодина по същото време“.

Любителите на театъра могат да гледат пиесата за неугасващата страстна любов на 13 февруари, от 19 часа, в залата на Народно читалище „Развитие 1869“. Билети се продават в администрацията на читалището, от 9 до 17 часа, а от 12 февруари и на каса, в театралната сграда, от 12 до 18 часа.

Продължава...
 
Ивелина Радионова днес представя повестта „Алтъна“ в Разград
05 February 2018

Поетесата Ивелина Радионова днес ще представи в Разград първата си повест „Алтъна“, която акцентира върху силата на човешкия дух и обединението на религиите.

Литературната среща ще се проведе от 17.30 часа в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 936