Търсене

Начало Култура
Култура
Цар Калоян – с първа награда на международен конкурс
07 May 2008

 

Талантливи момичета от Цар Калоян взеха първо място в престижен международен конкурс. Възпитаниците на Катя Портянова и школата към местното читалище заеха най-достойната позиция по време на Втория международен конкурс по танцово шоу в Русе. На надпреварата девойките представиха сценичната разработка „Гръцки мотиви“ и се радваха на признание и аплодисменти.

Продължава...
 
Светлана Панчева, драматург на НТ„Иван Вазов": „Ревека“ - приказка за невъзможния избор
18 April 2008

 

Драматичният театър “Антон Страшимиров”- Разград представи на голямата сцена на Народния театър своята най-нова постановка – пиесата на своя патрон Антон Страшимиров “Ревека”. Спектакълът на младата режисьорка Надежда Асенова, направен с много финес и стил, пресъздава трагичната любов между младата еврейка Ревека и художника Евстати.

Продължава...
 
Виолета Василчина, изкуствовед: Керамиката на Ели излъчва измамна простота и истинско достолепие
18 April 2008


При голям интерес в София в зала „Средец“ бе открита самостоятелна изложба на Ели Неделчева. На откриването присъстваха приятели, хора от гилдията, представители на землячеството. За творческите постижения на керамичката говори изкуствоведката Виолета Василчина.


Продължава...
 
Гостува цигуларят Руслан Апостолов
16 April 2008

 

Утре Разградският симфоничен оркестър ще изнесе поредния си концерт под диригентството на Георги Чимширов. В програмата са включени Увертюра към операта „Кармен“ от Бизе, Симфония №2 от Брамс и Концерт за цигулка и оркестър №2 от Виенявски.

Продължава...
 
Разградският театър се представи много успешно на най-престижната сцена
16 April 2008

 

Първото гостуване на Разградския театър на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ мина при изключителен успех. Залата е била пълна предимно с млади хора, между които около трийсетина човека от разградското земляческо дружество, студенти от НАТФИЗ, известни актьори и режисьори...

Продължава...
 
Дулинко Дулев: Халилов и Феодора се сетиха, че с микроскоп не бива да се чупят орехи
16 April 2008

 

Много калпави бяхме едно време по физика, но сме запомнили, все пак, един закон: „Нищо в природата не се губи, само се променя от един вид в друг!”

Разград, явно, също не е изключение.

В него имаше Обща художествена изложба на младежката карикатура /тринадесет издания/…

Разград беше „столица” на Националния фестивал на естрадно-сатиричната самодейност…

Продължава...
 
Десетки почитатели на Иван Дойнов „влязоха в орбитата му“
14 April 2008

 

В събота залата на Клуба на дейците на културата в Разград се оказа тясна да побере всички желаещи да бъдат на юбилейната поетично–музикална вечер, посветена на 70-годишнината на поета Иван Дойнов. Местното културно събитие на седмицата бе организирано от Дружеството на дейците на културата и разградското дружество към Сдружението на българските писатели. То съвпадна със символичната дата 12 април – Деня на космонавтиката, което бе повод водещият Иван Радушев да направи интересни аналогии между краткия полет на Гагарин и на все още продължаващия „полет“ на разградския лирик в Космоса от думи.

Продължава...
 
Живот без хумор е като ядене без сол
14 April 2008

 

За проведения на 11 и 12 април т.г.. Втори национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат не само може, а и трябва да се пише по-задълбочено, но това ще направим в следващите броеве. Сега ще се ограничим предимно с информацията за събитието, която сама по себе си също е доста обемиста.

Продължава...
 
„Перпетуум-мобиле“ гостува в Разград с „Ужасните родители“
14 April 2008

 

На 22 април – вторник, в залата на Филхармонията театър „Перпетуум-мобиле“ ще представи пиесата на Жан Кокто „Ужасните родители“. Гостуването в Разград е част от голямото турне на театъра в Североизточна България.

Продължава...
 
„Ревека“ на сцената на Народния театър, Ели Неделчева с изложба в зала „Средец“
11 April 2008

 

Културният поход на разградските творци към столицата продължава. След откриването на изложба на местни художници в Огледалната зала на издателство „Захарий Стоянов“, през следващата седмица в София ще има две представяния с разградско произхождение. Драматичният театър ще покаже „Ревека“ на Антон Страшимиров на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ на 14 април от 19.00 часа.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Следваща > Последна >>

Резултати 891 - 900 от 936