Търсене

Начало Култура
Култура
Пламен Панчев с премиера в Бургас
20 September 2018

Поетът със спортно сърце Пламен Панчев и юбилейната му стихосбирка „Сърдечен дрибъл“ акостираха в Бургас в слънчевия септември. Заместник-председателят на булгаската секция на Съюза на българските писатели Роза Боянова представи автора с топли и прочувствени думи в Дома на писателя пред отбрана публика.

Продължава...
 
Фотографии от 5 континента в Художествената галерия на Разград
07 September 2018

В Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ до 20-ти септември могат да бъдат видени фотографии, наградени с медали от Международния Фото Салон Пловдив. В сряда бе официалното откриване на изложбата. Събитието се организира за пета поредна година в Разград, което директорът на Художествената галерия Тодор Тодоров определи като фестивал на фотографията.

Продължава...
 
Богата културна програма очаква разградчани през септември
31 August 2018

През септември в Разград за трети път официално ще се честват Европейските дни на културно-историческото наследство с поредица от събития под мотото „Изкуството да споделяш!“. Това съобщи на пресконференция вчера Виолета Антонова, главен експерт „Култура“ в Община Разград.

Продължава...
 
Ускореният „дрибъл“ на таланта
24 August 2018

Предлагаме на изкушения от литературата читател литературнокритическите бележки на Таньо Клисуров за поезията на разградчанина Пламен Панчев и по-специално за най-новата му книга „Сърдечен дрибъл“. Таньо Клисуров е сред най-известните съвременни български поети. Роден е на 23 май 1944 г. в Мъглиж, работил е в културния отдел на в. „Септември“, бил е главен редактор на литературния алманах „Хоризонт“ и на в. „Вик“. Член е на СБП и на СБЖ.

Продължава...
 
19 абстрактни платна с нова стилистика представя Тодор Тодоров в Бургас
18 July 2018

Нова естетика, символика, пълна свобода, лекота и опростеност на детайлите ще видят ценителите на изящното изкуство в живописните акрилни платна на художника Тодор Тодоров. Директорът на разградската художествена галерия „Проф. Илия Петров“ ще открие поредната си самостоятелна изложба на 24 юли от 18.30 часа в частната галерия „Бургас“ в морския град.

Продължава...
 
Празник на поезията и музиката ознаменува творчеството на Любка Стоянова
04 July 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се проведе вечер, посветена на поетичното творчество, но и на голямата любов и дългогодишното участие на Любка Стоянова в музикалния хоров живот на Разград. Залата едва побра събралите се приятели и почитатели, дошли да се насладят на фината житейско-философска, изпълнена с много лирическа музикалност, поезия на юбилярката.

Продължава...
 
Анжела Димчева и Катя Кремзер омагьосаха публиката на „Любов – най-нужната илюзия...“
20 June 2018

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе домакин на литературна среща с известните поетеси Анжела Димчева и Катя Кремзер. Тяхната литературна изява бе в рамките на ежемесечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…“ с автор Дачо Господинов и осъществявана със съдействието на библиотеката.

Продължава...
 
Три културни събития в библиотеката
20 June 2018

През миналата седмица пространството в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе наситено с поезия, пътешественически дух и спомени за есперантист.

Продължава...
 
С пиесата „Световъртеж“ закриват театралния сезон в Разград
15 June 2018

С френския комедиен спектакъл „Световъртеж“ ще бъде закрит театралният сезон, съобщават от Театрално-музикалния център в Разград. Любителите на Мелпомена могат да гледат пиесата на 20 юни от 19 часа на сцената на Общинския културен център. Представлението е част от репертоара на Общинския драматичен театър в Кюстендил.

Продължава...
 
Поетесите Анжела Димчева и Катя Кремзер гостуват в Разград
15 June 2018

На 18 юни от 17.30 часа в рамките на месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…“, организирана от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, гостуват известните поетеси Анжела Димчева и живеещата в Австрия Катя Кремзер.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 936