Търсене

Начало Култура
Култура
80 живописни платна и пластики са експонирани в Есенния салон
14 November 2018

Дългоочакваната Обща художествена изложба на Съюза на българските художници – Представителство Разград, която е озаглавена „Есенен салон“ , бе открита в понеделник в голямата западна зала на ХГ „Проф. Илия Петров. С общо 80 живописни платна и пластики, повечето от които нови работи, пред ценителите на изобразителното изкуство се представят 32 художници от града и региона.

Продължава...
 
Павлина Стаменова е гост на „Любов – най-нужната илюзия…”
12 November 2018

Гост в месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…”, осъществявана от РБ „Проф. Боян Пенев” - Разград и поета Дачо Господинов, ще бъде утвърдената и на национално ниво разградска поетеса Павлина Стаменова. Тя ще се представи с любовната си лирика, а новоизлязлата й книга ще бъде промотирана по-късно.

Продължава...
 
Петя Александрова с Голямата награда от конкурса „Поетични хоризонти на българката“
05 November 2018

В края на миналата седмица бяха връчени наградите на Национален конкурс „Поетични хоризонти на българката“. Форумът се провежда за 10-ти път с помощта на Община Разград, РБ „Проф. Боян Пенев“ и Съюза на българските писатели. Конкурсът е посветен на изключителния принос на първата българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина в културния живот и културно-историческото наследство на Разград и България.

Продължава...
 
Откриха изложба на разградския художник Стефан Бобев
02 November 2018

Изложба на починалия през 1993 година разградски художник Стефан Бобев бе открита във вторник в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

„Стефан Бобев беше самоук художник – разказа пред събралите се любители на изобразителното изкуство и приятели на семейството директорът на Художествената галерия Тодор Тодоров.

Продължава...
 
Картини на Петър Арнаудов на „Шипка“ 6
02 November 2018

Художникът Петър Арнаудов е единственият разградски участник в традиционната национална изложба „Алианц България“, която е експонирана в салона на Съюза на българските художници на „Шипка“ 6 в столицата и ще бъде отворена за посетители до края на ноември.

Продължава...
 
Пламен Панчев с награда от конкурса „Свищовски лозници“
02 November 2018

Пламен Панчев, който наскоро отбеляза седемдесетгодишен юбилей на церемония в Разград, спечели поредната си литературна награда - от националния литературен конкурс „Свищовски лозници“, който се проведе за двадесет и осми път в град Свищов.

Продължава...
 
Иван Дойнов спечели голямата награда за поезия в Дулово
29 October 2018

На поетична вечер, проведена в град Дулово, беше отчетено десетото юбилейно издание на литературния конкурс на името на местния творец Стефан Калев, който почина преди 20 години.

Конкурсът беше за издадена авторска книга през 2017 и 2018 година. В конкурса на народно читалище „Н. Й. Вапцаров, ИК „Славчо Николов и сие“ участваха 15 автори от 5 области.

Продължава...
 
Отпечатаха приказка на Димитър Петров в луксозен сборник
29 October 2018

Случайно или не, ден преди именния си ден разградският публицист, белетрист, етнограф и поет Димитър Петров бе приятно изненадан с получаването на луксозно направена книга.

В нея, някъде по средата на страниците ѝ, е отбелязано: „Втора награда – Димитър Петров“, след което е отпечатана неговата приказка „Царският зет с трите имена“.

Разбира се, като всяко нещо, и това си има своята предистория. Тя започва от Стара Загора, където преди няколко месеца бе организиран първият национален конкурс за авторска приказка на тема: „Гора вълшебница и нейните сестри – музика и поезия“.

Продължава...
 
Разградски творци отбелязаха месеца на поезията и музиката
15 October 2018

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе домакин на поетичното разградско общество в края на миналата седмица. По инициатива на Пламен Панчев и с подкрепата на Община Разград, в отдел „Изкуство” местните поети си дадоха незабравима среща, превърнала се вече в традиция.

Продължава...
 
Есперантисти отбелязаха деня на поезията с Яворов
03 October 2018

На 1 октомври в Деня на музиката и поезията разградските есперантисти проведоха в Регионална библиотека една много изящна и наситена с емоции вечер, посветена на 140- годишнината от рождението на Пейо Яворов. Гости на събитието бяха внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова, и поетът Пламен Панчев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 936