Търсене

Начало Култура
Култура
Община Разград ще участва активно в туристическото изложение във В.Търново
16 April 2019

Община Разград се подготвя за две събития от културния календар, съобщи на пресконференция директорът на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ Виолета Антонова.

Първата изява е участието на Общината в 16-то Международно изложение „Културен туризъм“, което ще се състои от 18 до 20 април във Велико Търново. Тази година местната администрация и Регионален исторически музей Разград за пореден път ще представят културно-историческото наследство на Разград.

Продължава...
 
Три книги за юбилея на Пламен Дойнов
12 April 2019

50-годишнината на родения в Разград поет, драматург и литературен историк и критик стана повод Нов български университет в сътрудничество с ИК „Несарт – Милен Миланов“ да публикуват три представителни издания. Първата книга „Поезия. Събрано и избрано“ събира изцяло три стихосбирки на Пламен Дойнов – „Балът на тираните“ (2016), „София Берлин“ (2012) и „Истински истории“ (2000) и избира отделни стихотворения и поеми от „Висящите градини на България“ (1997), „Любовникът и Маестрото“ (1993) и „Post Festum” (1992), както и няколко най-ранни стихотворения.

Продължава...
 
Пламен Дойнов на 50
10 April 2019

Днес роденият в Разград поет, драматург и литературовед Пламен Дойнов навършва 50 години. Автор на 9 книги с поезия, на 11 тома с литературна история и критика, на 4 поставени пиеси, на стотици публикации в периодиката, той е сред знаковите имена на съвременната ни литература.

Напомняме, че през 90-те години на ХХ век Пламен Дойнов води две авторски рубрики в „Екип 7“, които не оставяха безразлични читатели.

Продължава...
 
Художникът Христо Велчев остави много нещо в разградската културна история
10 April 2019

Артистите, поетите и художниците влизат в театъра, поезията или живописта с искрената идея, че именно те са призвани да извършат велики дела и това наистина понякога се случва... Примери много! Но вече към старите си години на повечето от тях им остана единствената утеха,че поне техните съвременници ще ги запомнят и докато могат, ще разказват за делата им.

Продължава...
 
Димитър Атанасов от Кубрат с награда от национална изложба
08 April 2019

На 1 април бе открита 44-та Национална изложба на карикатурата на „Шипка“ 6 в София. Изложени са 286 карикатури на 42 автори от цялата страна. Сред тях са и всичките 7 творби на хумориста и сатирика Димитър Атанасов от Кубрат. От 10 номинирани, той спечели наградата на в. „Дума“ - диплом и парична сума.

Продължава...
 
БНТ 2 с филм за бисерските баби от Клуб „Алиана“
05 April 2019

Творческата активност и талант на бисерските баби не спират да предизвиква интерес.

Този път те станаха обект на внимание на камерите на предаването „Пазители на традициите“, което се излъчва по националната телевизия БНТ 2. Екипът му гостува в Бисерци в края на март, за да заснеме филм за най-светлия алиански празник „Хъдрълез“, който по традиция се празнува на 6 май.

Продължава...
 
Духовната връзка между „Железни струни“ и читалище „Развитие“
03 April 2019

В края на миналата година се навършиха 140 г. от началото на хоровото пеене в града ни. През 1878 година са първите изяви на ученическия църковен хор, ръководен от учителя в Разградското окръжно училище Павел Каракулаков. За пръв път той въвежда в училище изучаването на нотното пеене. След него щафетата поема учителят по пеене Алексей Шулговски.

Продължава...
 
Поетесата Мирела Иванова гостува в Разград
17 March 2019

Известната българска поетеса и драматург в Народен театър „Иван Вазов“ Мирела Иванова гостува в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Последната ѝ стихосбирка „СЕДЕМ. Стихотворения (с) биографии“, която беше издадена от издателска къща „Хермес“, стана любима на българските читатели и получи три големи награди – Литературната награда на София, Наградата на НДК и литературен клуб „Перото“ и наградата „Николай Кънчев“.

Продължава...
 
Среща на ученици с писател в Самуил
11 March 2019

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Самуил се проведе литературно-художествена среща с Димитър Никленов. Той е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора.

Продължава...
 
Поетесата Елка Няголова се представи пред приятели и почитатели в Разград
11 March 2019

Среща с Поетесата в бяло – Елка Няголова, бе проведена в Разград. Поетесата дойде по покана на Федерацията на жените и специално, със съдействието на Регионалната библиотека и поетическото общество в града.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 936