Търсене

Начало Култура
Култура
Любителите театрали в Исперих представиха „Районна болница“
20 May 2019

При голям зрителски интерес исперихските театрали от любителски театър „Борис Илиев“ представиха една от най-играните пиеси, поставяна във всички български театри, а също и зад граница - „Районна болница“. Автор на пиесата е съвременният български драматург Христо Бойчев, а режисьорът на любителския театър - Енита Василева, сподели, че текстът я докосва още с първия прочит.

Продължава...
 
Пламен Панчев взе една от годишните награди на СБП
16 May 2019

Традиционно пред 24 май за 97-и път Съюзът на българските писатели връчи награди за предходната календарна година, като отличи книги и автори във всички жанрове. Традицията за тези отличия е лансирана от проф. Иван Шишманов през 1922 г. и оттогава не е прекъсвала. Конкурсът беше отворен през декември 2018 г. за участие на всички български писатели, издали книги в България, независимо в коя писателска организация членуват. Журито разгледа и оцени чрез подробни доклади над 220 книги – 84 стихосбирки, 50 книги с проза, десетки издания с мемоарна, публицистична, есеистична, литературно-критическа, драматургична и детска литература.

Продължава...
 
Нова белетристична книга на Иван Димитров пред печат
16 May 2019

Иван Димитров е от авторите, които редуват книгите си в двата жанра - поезия и проза.

Новата му белетристична книга „Тунелът“ определено има с какво да изненада читателите си. И този път авторът с атрактивния си език - смесица между жаргон и интелектуални фрази, ни повежда из съвременните разградски битовизми.

Продължава...
 
Млади таланти от Лудогорието превзеха софийска сцена
16 May 2019

Стотици участници от страната, сред тях и млади таланти от Кубрат, се изявиха във финалния етап на Националния фолклорен конкурс „Бъдност за талантите на България“.

Домакин на проявата бе столичното читалище „Младост“, на чиято сцена бяха Танцов клуб „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова към СУ „Христо Ботев“ и танцовия състав при НЧ „Свети Свети Кирил и Методий”, воден от Гинка Панчева.

Продължава...
 
С богата културна програма Разград ще отбележи Нощта на музеите
15 May 2019

На съвместна пресконференция вчера директорът на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Общината Виолета Антонова и директорът на Регионалния исторически музей Галена Радославова представиха богатата културна програма, с която в Разград ще се отбележи Европейската нощ на музеите 2019 година и Международният ден на музеите, който през тази година преминава под мотото „Музеите като културни центрове. Бъдещето на традицията.“.

Продължава...
 
18-годишна разградчанка издаде трета книга
15 May 2019

След „Вдъхновение“ и „Химера“, излезе от печат „Касиопея“ - третата книга на 18-годишната Патриция Колева. Младата разградчанка е носител на литературни и журналистически отличия. За своите постижения тя е номинирана от Фондация „Димитър Бербатов“, абитуриентката от Езиковата гимназия неведнъж е подпомагана от Община Разград.

Продължава...
 
НЧ „Развитие – 1869“ ще е новият носител на наградата „Никола Икономов“
13 May 2019

Престижната общинска награда на името на разградския възрожденец Никола Икономов се връчва два пъти годишно – по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и 1 ноември – Ден на народните будители.

Първият носител на отличието за 2019 година ще бъде най-старата действаща културна институция в Разград – Народно читалище „Развитие – 1969“, става ясно от докладната записка на кмета Валентин Василев, която предстои бъде разгледана в съответните комисии към Общинския съвет.

Продължава...
 
Таланти от НЧ „Развитие1869“-Разград изнесоха класически концерт за Деня на Европа
13 May 2019

Празничен класически концерт на НЧ „Развитие1869“-Разград, посветен на 150 години от създаването на културната институция, 115 години хор „Железни струни“ и Деня на Европа, събра в четвъртък вечерта в читалището приятели и почитатели на изкуството.

Продължава...
 
Деца от Разградско – с награди от национален конкурс по приложно изкуство
13 May 2019

В Националния дворец на децата в София се състоя церемонията по награждаването на победителите в Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава“.

Конкурсът се провежда всяка година в навечерието на Великден с цел да се задълбочат и развият познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.

Продължава...
 
Песен на Красен Иванов, писана преди 40 години, бе изпълнена за пръв път в Разград
22 April 2019

Разградският хор „Железни струни“ за първи път пя заедно със соло цигулка, за първи път изпълни песента от филма „Лала ленд“, наградена със „Златен глобус“, за първи път изпя и песента „Вдъхновение“, чиято музика е композирана преди 40 години от Красен Иванов, тогава студент.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 936