Търсене

Начало Култура
Култура
Откровения и спомени за Рада Спасова звучаха в театъра в Разград
08 July 2019

Миналата седмица екип от Регионална библиотека със съдействието на Театрално-музикален център – Разград и със специалното участие на актрисата Мая Кисьова представиха книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ във фоайето на Общински културен център. Залата се изпълни с близки и приятели на актрисата от Разградския театър, която бе и негов директор, с представители на градската интелигенция и хора, свързани с театъра.

Продължава...
 
Тв журналистът Коста Филипов омая разградските любители на поезията
01 July 2019

Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ беше домакин на срещата на ценителите на изящното слово със собственика на ИК „Персей“ Пламен Тотев и с поета и журналист Костадин Филипов. Както отбеляза водещият на срещата Димитър Петров, и двамата са добре познати на разградска четяща публика. Пламен Тотев е гостувал нееднократно в Разград за представяне на свои авторски книги, учебни помагала и книги, издадени от ръководеното от него издателство „Персей“.

Продължава...
 
Софийски поет за пореден път омая почитателите на мереното слово в Разград
24 June 2019

В края на миналата седмица в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград гостува познатият ни вече поет Георги Атанасов. Той представи своя авторски рецитал „Зад оградата“ по стихове от книгите "Опаковани различия", 2012 г.; "Зеленика", 2014 г.; "Осмият цвят на бялото", 2016 г. и "Събличане на росата", 2018 г.

Продължава...
 
Диан Нецов представи поезията си в Библиотеката в Разград
24 June 2019

Миналата седмица разградският учител в ПГССХВП „Ангел Кънчев“ Диан Нецов представи поезията си в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Сред близки, приятели, колеги, поети и общественици Диан, неиздал още стихосбирка, показа свежо, емоционално, вълнуващо със своето социално и любовно-лирично звучене римувано слово.

Продължава...
 
Изложба „Златният трън“ показват в Исперих
16 June 2019

Историческият музей в Клисура гостува в Исперих с мобилната изложба „Златният трън“. Гражданите и гостите на града се събраха в конферентната зала на музея, за да научат какво прави клисурското гюлово масло уникално, какво са гюлпана и шачаче, как се прави домашна помада от рози. Те имаха възможност да опитат прочутото сладко от рози и, разбира се, силната и ароматна гюлова ракия.

Продължава...
 
Руски дипломат представи новата си книга за живота и делото на граф Игнатиев
14 June 2019

В сряда по обед в ХГ „Проф. Илия Петров“ в Разград се събраха съмишленици и приятели на Русия, почитатели и любители на историята. Пред препълнената зала руският дипломат Анатолий Викторович Щелкунов представи новата си книга „Дипломат России“, посветена на живота и делото на граф Игнатиев. Издател на „Дипломат России“ е Фондация „Устойчиво развитие за България“.

Продължава...
 
Плетеница от живи човешки съкровища на фестивал в Юпер
10 June 2019

За трети път в кубратското село Юпер стотици участници се включиха във вълшебната плетеница от живи човешки съкровища. Гости на събитието бяха народният представител Десислава Атанасова, кметът на Кубрат Алкин Неби, кметът на Разград Валентин Василев, кметове на кметства, местни парламентаристи и много жители на Юпер. „Фестивалът не е с конкурсен характер.

Продължава...
 
Духовни трепети от една изложба
10 June 2019

Николай Добрев е роден на 22.06.1962 г. в Разград. Завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност живопис при проф. Николай Русчуклиев. Защитава дипломна теза: „Хуманизмът, нова територия в абстрактното изкуство“ при доц. Герасим Стоилов. До 1999 г. е преподавател по живопис, история на изкуството и естетика в ХГ „Акад. Ананиe Явашов“.

Продължава...
 
Пари вместо цветя пожела за изложбата си Таня Грозева, дари ги на абитуриенти
07 June 2019

Таня Грозева не пожела да ѝ бъдат поднасяни цветя на изложбата в Етнографския музей, вместо това гостите ѝ дариха средства за добра кауза.

През май художничката, която е дългогодишна преподавателка по изобразително изкуство в ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, отпразнува своя 60-ти юбилей с откриването на „Реализирана спонтанност“. Тогава тя прикани гостите си да не купуват цветя, а да пуснат предвидените за това пари в специална кутийка, украсена със здравец.

Продължава...
 
Изложба „Изкуството на съвременната артфотография“ в Исперих
05 June 2019

Историческият музей в Исперих представи мобилната изложба „Съвременната артфотография“.

Георги Деков, уредник в Художествения отдел на музея, разказа за този втори модул от по-мащабния си експозиционен проект „Съвременното изкуство“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 936