Търсене

Начало Култура
Култура
Разградчанка издаде стихосбирка, започната преди 50 години
28 August 2019

Миналата седмица в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград се състоя премиерата на дебютната стихосбирка на Мария Ангелова „Всичко,... всичко във времето остана...“. За да съпреживеят заедно вълнуващия момент, в залата в отдел „Изкуство“ присъстваха нейните племеннички, близки приятели, бивши колеги и представители на разградските литературни кръгове.

Продължава...
 
Разградски художници - тъст и зет, с обща изложба в Бургас
21 August 2019

Тъст и зет – известни разградски художници подредиха обща изложба в галерия „Бургас“. Тодор Тодоров и Теодор Даскалов приеха поканата на собственика на галерията Руси Куртлаков да покажат творбите си в морския град. Тодор Тодоров, който гостува за втори път в Бургас, се представя с живопис на морска тематика и определено провокира ценителите, тъй като картините му са много различни от познатите натюрморти, които авторите от Черноморието рисуват. Неговият зет Теодор Даскалов показва малка пластика и това е неговата първа изява в Бургас.

Продължава...
 
Разградчанката Мария Ангелова представя стихосбирката си „Всичко,... всичко във времето остана...“
11 August 2019

В сряда, 21 август, в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград от 17.30 часа ще се състои премиерата на стихосбирката „Всичко,... всичко във времето остана...“. Неин автор е поетесата с разградски корени Мария Ангелова. Тя е родена в село Острово. Дипломира се като икономист от Висшия институт за народно стопанство, сегашния Икономически университет, във Варна.

Продължава...
 
Иван Дойнов: Поетесата Петя Йорданова бе земен и надарен с чувство за летеж творец
04 August 2019

Съвместният радиопроект „Арт нюанси“ на РБ „Проф. Боян Пенев“ и творческата общност в Разград, подкрепен от екипа на Общинско радио Разград, представя всяка последна сряда в месеца всичко онова, което назад във времето и напред в него носи капацитет и заряд. Интелектуалното лудогорско многобразие носи отпечатъка на „Арт нюанси“, коментира директорът на културната институция Женета Александрова.

Продължава...
 
НЧ „Просвета 1884 г.“ в Балкански отбеляза 135-годишен юбилей
04 August 2019

В петък вечер читалището в село Балкански се изпълни с гости, представители на институции, самодейци и местни жители свързани с историята на самодейността, любители на традициите и културата на народа ни.

Продължава...
 
Петко Антонов с участие в международния пленер „Безгранично изкуство“
26 July 2019

Разградският художник Петко Антонов взе участие в Петия международен художествен пленер „Безгранично изкуство“. Той се проведе в Стара Загора в дните от десети до седемнадесети юли. Разградчанинът се включва в артистичната проява в града за първи път. Той взима участие по покана на Фондация „Център за правно и културно застъпничество – Temida Art” и нейния председател Антония Коева.

Продължава...
 
В Регионалната библиотека в Разград бе представен модерен роман
22 July 2019

Модерен роман бе представен в края на миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Авторът му проф. д-р Лъчезар Георгиев в началото, преди срещата, подари на институцията няколко свои научни и художествени книги и броеве на списание „Издател“. Гостът е професор във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, написал е стотици научни студии и статии, десетки научни и художествени книги, съставител е на научни сборници от авторитетни национални и международни научни конференции, на научно-изследователски проекти. През 1994 г. основава научното списание за книгата „Издател“, на което е главен редактор и досега.

Продължава...
 
Поетична среща на високо интелектуално ниво с Пламен Дойнов
15 July 2019

В петък вечер в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ се състоя среща с поета, драматург, литературовед и университетски преподавател Пламен Дойнов – едно от най-ярките имена в съвременната българска хуманитаристика. На събитието, посветено на 50-годишнината на твореца, организатори бяха Общината, Регионалната библиотека и галерията.

Продължава...
 
Юбилейно представяне на Пламен Дойнов днес в Художествената галерия
12 July 2019

Днес от 18 часа Община Разград, Регионалната библиотека и Художествената галерия ще представят „Авторска вечер на Пламен Дойнов“. Събитието ще е в залата на галерията.

Нов български университет в сътрудничество с ИК „Несарт – Милен Миланов“ публикува три представителни издания, които ще бъдат представени на разградската публика: „Поезия“, „Критика и есеистика“ и „Четири гласа за поета и критика Пламен Дойнов“.

Продължава...
 
Христо Стоянов представи новата си книга „Некролози и други многоточия по българия“
10 July 2019

Писателят Христо Стоянов за трети път гостува на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на разградската четяща публика.

„Скандалният“, както го наричат, писател винаги ни изненадва, провокира и кара да се замислим. След срещите му се усещаме по-българи и „по-виждащи“. Той е един от най-четените автори през последните години. Роден е през 1956 година в Габрово.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 936