Търсене

Начало Институции
Институции
25 314 000 лева искат от държавата 7-те общини в Лудогорието
03 February 2014

В петък областният управител Стоян Ненчев предостави пълен поименен списък с проектите, с които седемте общини в региона ще кандидатстват за одобрение от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие“. Общата стойност на 26-те предложения за област Разград е 25 314 000 лева.

Продължава...
 
Сериозни и нерешени проблеми застрашават българското образование
20 November 2013

Многообразие от актуални проблеми, свързани с организацията и управлението на образованието, показва анализът на данните от обществения форум, който се проведе в Разград. В дискусията се включиха директори на училища, преподаватели, родители, ученици и представители на различни институции и неправителствени организации. Всички 60 участници бяха разпределени в екипи, чрез интерактивния метод - SWOT анализ, като условно бяха изведени предимствата и недостатъците в образователната сфера. Проблемите и позитивните практики обобщи проф. Нели Иванова, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Продължава...
 
Принудително опразнено общинско жилище се руши
15 November 2013

В сряда, 13 ноември, ще се навърши точно една година откакто общинската къща на улица „Перистър“ е без наематели и е оставена на произвола. В материала „Разградчани от улица „Перистър“: Искаме си циганите за комшии“ от 16 ноември 2012 година, „Екип 7“ подробно отрази драмата с принудителното освобождаване на жилището от дългогодишните наематели, живеещите на семейни начала Найден Илиев и Валентина Енчева.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
13 November 2013


В миналия брой разказахме за използваната от каналджиите схема на турска територия, където стана ясно, че без помощ от другата страна на браздата, няма как бежанците и най-вече нелегалните имигранти да влязат у нас. Стана ясно, че след като гърците са предприели мерки за опазването на своята територия, вдигайки четириметрова телена ограда, потокът се е насочил към България.

Продължава...
 
Бежанците и нелегалните имигранти – проблемът почва в Турция и продължава в България
11 November 2013

 

Напоследък българското общество е особено чувствително настроено към темата за бежанците, прокудени от Сирия заради водещата се там гражданска война, и за имигранти от Азия и Африка, влизащи нелегално у нас. С ресурсите, с които разполага, нашата държава очевидно се оказа неподготвена да посрещне такъв поток от хора. Самото ни общество също се оказа неподготвено психологически да приеме подобна ситуация – в определени среди се надигна ксенофобска вълна, чуха се мнения от рода на „не ни ли стигат нашите бедняци, ами ще приемаме и чужди“.

Продължава...
 
Институциите набелязаха мерки, за да не сме последни в образованието
13 September 2013

 

Повишаване грамотността на учениците и превенция в посока отпадането им от учебната система са най–важните приоритети на Регионалния инспекторат по образованието в Разград. Това заяви началникът на инспектората Петя Димитрова на съвещание с директори и представители на обслужващите звена в училищата в региона. Димитрова заяви, че сериозно ще работят по уеднаквяване на критериите при вътрешното и външното оценяване, тъй като Разградска област е на последно място по резултати от националното външно оценяване на 7 клас и държавните зрелостни изпити. Друг важен момент е борбата с безпричинните отсъствия, които са основен фактор за отпадането на учениците.

Продължава...
 
Защо не бие камбаната в Крояч?
23 August 2013

Построеният точно преди двадесет години православен храм „Св. Константин и Елена“ в лознишкото село Крояч от няколко години стои затворен. Замлъкнала е и камбаната и не се бие дори и на най-големите празници, какъвто беше например честваната преди няколко дни Голяма Богородица. Може и да сме малко, ние, християните в Крояч, но почитаме традициите и искаме да можем си палим свещички и да се молим, както е редно.

Продължава...
 
Имотите и парите на властта в Разградска област
08 July 2013

В края на юни Сметната палата публикува ежегодните декларации и уведомления по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни длъжности. „Екип 7“ вече изнесе данни от част от декларациите за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи от 1 януари до 31 декември 2012 година. Поради големия интерес към темата в настоящия материал правим подробна картина за парите и имотите на властимащите от Лудогорието.

Продължава...
 
Ученическият общински съвет и местният парламент в Разград ще си взаимодействат
28 June 2013

В сряда председателят на общинския съвет в Разград Милена Цанева подписа Споразумение за сътрудничество с колегата си от Ученически общински съвет Ралица Петракиева от ПМГ „Акад. Н.Обрешков“, което бе одобрено по време на сесията на местния парламент през май. Документът предвижда новосъздадената институция и „големият“ общински съвет да си взаимодействат.

Продължава...
 
Слухът: Разделят ПМГ и училище „В. Левски“
28 June 2013

С наближаването на края на учебната година един слух все по-упорито набира скорост из учителските колективи, родителите и децата от две разградски училища: разделят ПМГ „Акад. Н. Обрешков“ и ОУ „В. Левски“. Отколешната идея да бъдат в две отделни сгради придобива в приказките от ухо на ухо все по-реални очертания, подсилена с доза сигурност от факта, че в училище „Отец Паисий“ върви много здрав ремонт.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 425