Търсене

Начало Институции
Институции
Всеки трети в Лудогорието живее в нищета
11 June 2018

Индикаторите за бедност и социално включване са част от общите показатели на Европейската общност за проследяване на напредъка на страната в борбата с бедността и социалната изолация. Основен източник на статистически данни за пресмятане на общите индикатори е ежегодно провежданото Наблюдение на доходите и условията на живот (EU-SILC).

Продължава...
 
За защитата на личните данни, европейските регламенти и големите глоби...
16 April 2018

През последните месеци много статии и интервюта започват с плашещото „Глобите са 10 милиона евро, 20 милиона евро - при неспазване на Европейския регламент 2016/679 за защита на личните данни“.

Да се мисли, че това не ни засяга, или пък, че това се отнася само за големите фирми, е голяма грешка. Този регламент е за всички, които администрират и обработват лични данни.

Продължава...
 
Болницата тъне в дългове, а новият директор си приписва чужди заслуги
05 January 2018

 

 

Опитът за манипулация на общественото мнение, който извърши директорът на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков на пресконференция в края на 2017 година, ме провокира да направя проучване на финансовите резултати на дружеството.

С публичното си изявление шефът на болницата се опита да убеди журналистите как лечебното заведение просперира при новото управление, но всъщност това бе опит да оправдае безсилието си като мениджър.

 

Продължава...
 
Кредит, рекет или изнудване - това е въпросът
15 December 2017

Кредит, рекет или изнудване – това е въпросът. Писмо с такова заглавие изпрати до редакцията на „Екип 7“ 70-годишният Неделчо Неделчев от Гецово и поиска да го публикуваме, защото няма институция, която би могла да защити интересите му и единствената му надежда е в нас.

Продължава...
 
Православна позиция, относно влиянието на „Хелоуин“ върху детската психика
29 October 2017

Вече почти три десетилетия западната култура активно прониква и влияе върху съзнанието на българина и особено на по-младите поколения, които вече изцяло са моделирани по неин образ и подобие.

Редно е да припомним, че съгласно член 13, алинея 3 от Конституцията на Република България, съгласно който „Традиционното вероизповедание в нашата страна е Източното Православие”, каквото и да означава това.

Продължава...
 
Новият окръжен прокурор встъпи в длъжност
10 March 2017

 

Новият административен ръководител на Окръжната прокуратура - Разград Тихомир Тодоров вчера официално встъпи в длъжност. Актът за въвеждането на поста му бе връчен

на церемония в залата на Административния съд, която уважиха десетки магистрати, адвокати и служители на администрацията.

Документът бе подписан на място от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова, която открито обяви своя кредит на доверие към Тодоров.

Продължава...
 
Разговор на един гражданин с кмета за тазгодишната разградска зима и образцовото снегопочистване...
09 January 2017

Здравейте,

Снеговалежът не беше кой знае колко много, но тази година отново се почистиха само централните улици, а вътрешните останаха така да се каже на самопочистване. Образуваха се коловози, които всяка нощ замръзват и стават предпоставка за инциденти от различен характер.

Продължава...
 
Мила ЙОЦОВСКА: Да не би лекарите да работят за траурните агенции?
30 November 2016

„От три дни се въртя в омагьосания кръг на здравната система и започвам да се питам дали лекарите работят в името на пациентите или обслужват траурните агенции“, така започна разказа си Мила Йоцовска от Разград.

Продължава...
 
Деца се мъчиха да бягат на нещо като писта, заради ината и комплексите на кмета
01 April 2016

Да се смее ли човек, да плаче ли? И децата ни станаха заложници на битките и страстите около концесията на стадион „Лудогорец арена“ в Разград. През миналите две години на състезанията от Ученически игри децата бягаха на великолепната писта на „Гнездо на орли“. Всички очакваха това да се случи и тази година – ръководството на клуба нямаше нищо против, условията там са прекрасни, предразполагат за добри резултати, безопасно е за малките бегачи.

Продължава...
 
Недка ИВАНОВА: Години наред "Разградлес" се подиграва с мен
04 December 2015

"Години наред търпя как от "Разградлес" се подиграват с мен и най-нагло ме лъжат и крадат. Вече ми писна. Елате на място да се уверите за какво става дума".

Това заяви по телефона 64-годишната Недка Иванова от Благоево. Откликнахме на призива й и посетихме селото. Намерихме жената на портала на местната кооперация, където тя временно е назначена за пазач дневна смяна, за да препечели някакви пари, с които да си плати борчовете.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 425