Търсене

Начало Институции
Институции
Проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен
03 July 2019

Както предупредихме преди две години, проектът за озеленяването на жк „Орел“ е опорочен още в самото му начало - при избора на изпълнител, а впоследствие се оказа и лошо изпълнен.

Това заявиха на пресконференция в понеделник съветниците от Реформаторския блок Иво Димитров и Джипо Джипов и независимата съветничка Милена Орешкова.

Продължава...
 
Общината помогна на граждани след публикация в „Екип 7“
28 June 2019

В броя от понеделник съобщихме за проблема на живеещите в къщата на ул. „Бели Лом“ № 23-23 „А“ в Разград три семейства. Чрез „Екип 7“ те публично алармираха за високо дърво точно пред дома им, което опира в покрива и създава реална опасност да го увреди при една буря.

Продължава...
 
Обсъдиха годишен отчет за изпълнение на бюджета на Община Разград за 2018-та
28 June 2019

В Разград се проведе публично обсъждане на годишен отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от европейски фондове на Общината за 2018 година. Публичното обсъждането бе организирано и открито от председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова и се проведе в удобен за гражданите час и на място без пропускателен режим.

Продължава...
 
Защо се секат дървета в Бизнес зона „Перистър“?
26 June 2019

Наши читатели сигнализираха за сеч на големи дървета на територията на Общинско предприятие „Бизнес зона „Перистър“ с молба да проверим случая.

Вчера посетихме посоченото място, което е в близост до административната сграда и видяхме, че няколко дървета наистина са повалени.

Каква е причината?

Продължава...
 
От общинския бюджет на Кубрат бяха предоставени два безлихвени заема
26 June 2019

На заседание на Общинския съвет в Кубрат бяха разгледани и приети 13 докладни записки.

Съветниците дадоха съгласието си за предоставяне на два временни безлихвени заеми от общинския бюджет. Единият е в размер на 15 000 лева и е за СНЦ "МИГ Завет - Кубрат", а другият е за 29 000 лева и е за В и К "Меден кладенец" ЕООД.

Продължава...
 
ВСС гласува закриването на прокуратурите в Исперих и Кубрат
24 June 2019

Висшият съдебен съвет прие окончателния вариант на преструктурирането на прокуратурите в страната на свое заседание миналата седмица.

След проведен дебат и гласуване, от първоначалното предложение отпадна окрупняването на две районни прокуратури, сред тях обаче не са тези в Исперих и Кубрат.

Продължава...
 
Прокуратурата разследва трудова злополука в Кубрат
24 June 2019

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за причиняване смъртта на работник поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Продължава...
 
Кметът Валентин ВАСИЛЕВ: И предишното ръководство е плащало санкции за проекти
21 June 2019

По повод на сигнала , който от БСП - Разград са внесли в прокуратурата за наложената на Община Разград санкция за проекта в жк „Орел“, вчера кметът Валентин Василев и заместничката му Галина Георгиева дадоха пресконференция, на която опровергаха некоректните, според тях, твърдения на социалистите.

Продължава...
 
Жена излъга, че я наръгали и ограбили, оказало се, че е домашно насилие
12 June 2019

Жена излъга в полицията в Разград, че е станала жертва на грабеж. Органите на реда били сезирани за пострадала от престъпление пациентка от болницата в Попово на 25 май.

Пред разследващите тя разказала, че два дни по-рано около 23.00 часа между блок 1 и 2 в жк „Орел“ в Разград три неизвестни лица използвали физическа сила, нанесли ѝ три прободни рани с нож в крака и ѝ отнели чанта със 130 лева.

Продължава...
 
Заради ТЕЛК - Кубрат болен човек вече над година чака пенсия
12 June 2019

Драга редакция, прочетох в сайта Ви за решенията, наглостта и корупцията на ТЕЛК в град Кубрат. При наличие на 70% инвалидност, миналата година те ми определиха 20%. „Благодарение“ на Комисията аз „оздравях“ и не получавам инвалидна пенсия.

Това е написал в имейл до редакцията на „Екип 7“ Илхан Якубов Адемов от Кубрат.

Понастоящем човекът живее в Берлин, разказва обаче, че всичките му изследвания и диагнози били изпратени до ТЕЛК-Кубрат, за да се извърши преосвидетелстването.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 425