Търсене

Начало Институции
Институции
ВСС реши: Окръжният прокурор на Разград не е извършил нарушение
31 July 2019

Административният ръководител на Окръжна прокуратура – Разград Тихомир Тодоров не е нарушил Кодекса за етично поведение на българските магистрати. Това реши дисциплинарният състав на Висшия съдебен съвет по образуваното преди повече от година производство срещу обвинител №1 на областта.

Продължава...
 
Със 7 намаляха паралелките в гимназиите в Разградско след първото класиране
24 July 2019

След приключване на процедурата по кандидатстване в гимназиите в Разградско и обявяване на списъците с приетите ученици на първо класиране стана ясно, че кандидат-гимназистите не са проявили интерес към седем паралелки в областта. За тях заявления са подали нула, един или двама кандидати. Недостатъчно са попълнени следните паралелки: „Предприемачески - Предприемачество и ИТ“ в СУ „Хр.Ботев“ - Разград, „Икономическо информационно осигуряване“ в ПГИ „Р. Шуман“, „Автомобилна мехатроника“ и „Дограма и стъклопоставяне“ в ПГТС „Хр. Смирненски“, „Производство на облекло от текстил“ в ПГО „Ст. Н. Спасо-Еленина“, „Механизация на селското стопанство“ в ПГЗ „Кл. Тимирязев“ в Завет, „Софтуерни и хардуерни науки“ в СУ „Хр. Ботев“ - Лозница.

Продължава...
 
Главен експерт на Областна администрация презентира Северен централен район
22 July 2019

Главен експерт „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ Светлин Симеонов от Областна администрация - Разград представи Северен централен район за планиране на семинар на тема „Вашите идеи за развитието на районите“.

Форумът бе организиран от Националния център за териториално развитие ЕАД и се проведе в София.

Продължава...
 
Прокуратурата ще оспорва новия данък МПС в Разград
19 July 2019

Окръжната прокуратура е изготвила протест срещу решението на Общинския съвет в Разград, с което в края на януари тази година бяха гласувани новите данъци за автомобили.

Оспорването става факт, след като от държавното обвинение са намерили за основателни претенциите на съветниците от „Кауза Разград“ Калоян Монев и Божинел Христов, независимата Милена Орешкова, Иво Димитров от групата на Реформаторския блок и Стоян Димитров от БСП.

Продължава...
 
Обсъждаха как се вземат евросредства за управление на отпадъците
19 July 2019

Екипът на Областния информационен център (ОИЦ) ‒ Разград организира среща с ръководители и експерти, отговарящи за околната среда от общинските администрации в региона, представители на областната управа и подпомагащи бизнеса организации.

Продължава...
 
С 1 654 901 лева са асфалтирани 110 855 кв. метра в селата на община Разград
19 July 2019

Приключи асфалтиране на улици в населените места в община Разград, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Стартът на обществената поръчка „Ремонт на улици в населените места в община Разград“ бе даден с асфалтиране на село Ушинци и приключи с Раковски. Договорът обхваща всичките 21 населени места в общината на обща стойност 1 654 901 лв. с ДДС. Средствата бяха отпуснати целево от Министерски съвет.

Продължава...
 
Община Разград асфалтира улици в Черковна, ама как?
19 July 2019

За лошо качество и изпълнение на новата асфалтова настилка в Черковна алармира редакцията на „Екип 7“ адвокат Младен Енчев. Той има къща тъкмо на една от ремонтираните улици в селото – „Недьо Лицов“. Вместо да е доволен, че шосето пред дома му най-после е обновено обаче, юристът с огорчение признава, че преди ремонта то е било много по-функционално и безопасно.

Продължава...
 
Нова инициатива на КНСБ срещу сивата икономика
15 July 2019

В петък в Разград с личното участие на президента на КНСБ Пламен Димитров бе открита информационната кампания на синдикалната организация „Сивото убива!“. Инициативата има за цел за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.

Продължава...
 
Асфалт за лична употреба
08 July 2019

Живеещи в разградското село Недоклан сигнализираха за някои малки, но не маловажни нередности, свързани със скорошното асфалтиране. На хората им направило впечатление, че освен на отредените улични участъци, около двайсетина квадрата асфалт е положен пред семеен имот на кметицата Хафизе Хасанова.

Продължава...
 
125 775 720 лева от проекти привлечени в Лудогорието
08 July 2019

264 проекта на обща стойност 125 775 720 лева са одобрени до момента в Разградска област по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от Областния информационен център .

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 425