Търсене

Начало Институции
Институции
Д-р Валентин ВАСИЛЕВ: Не трябва да има чистка на редови държавни служители
21 June 2013

Държавните служители са една голяма група от хора - това са нашите сестри, братя, майки, бащи, синове и дъщери и не смятам, че те, работейки за предишното управление, са нарушили някакви закони и съм категорично против обявените чистки.

Продължава...
 
Връзките между Разград и Орел се активират и на областно ниво
19 June 2013

От понеделник на неколкодневно посещение в Разградска област е тричленна делегация от Орловска област на Руската федерация. Тя е в състав Николай Злобин, заместник-председател на правителството на Орловска област и ръководител на направление „Инфраструктура“, Сергей Волков, кмет на град Мценск и Борис Ломтев, началник отдел „Международни и междурегионални връзки“ в правителството на Орловска област.

Продължава...
 
Завъртя се рулетката за областен управител
03 June 2013

След като новото правителство на България е вече факт, следва кадрова подмяна по вертикала надолу. Още на следващия ден след като беше избран, министър-председателят Пламен Орешарски обяви, че в най-скоро време предстои смяна на всички областни управители с мотива, че те са политически лица и няма как да запазят постовете си.

Продължава...
 
Проспа ли община Разград сделката за голф игрището?
31 May 2013

Парцелът, върху който фирмата на първия български космонавт Георги Иванов трябваше да изгради голф игрище е обявен за продан в популярен сайт за недвижими имоти, научи „Екип 7“. Исканата от продавача - „Ер София“ ООД, цена за 13-те съседни терена до язовир „Папаз чешма“ край Пчелина в землището на село Благоево на обща площ 427 996 кв.м е точно 400 000 лева.

Продължава...
 
Пътят към сватбата в Разград е осеян с надгробни артикули и снимки на мъртъвци
29 May 2013

Човек и добре да живее се жени, е казал народът. В Разград, за всеки дръзнал да го направи обаче, още увертюрата към бракосъчетанието се оказва смразяваща.

Фенери за гробове, рамки за надгробни снимки и всевъзможни артикули за тъжни ритуали посрещат в офиса на общинско предприятие „Обреден дом“ младоженците или техните близки, дошли да предплатят сватбената церемония.

Продължава...
 
Общината реди пътните знаци както й падне
15 April 2013

Повод за тези редове са мнения на наши читатели в сайта на „Екип 7“ и различни форуми в интернет пространството след нашата публикация „Забраненото влизане в междублоковите пространства – законно или не?“ от понеделник, 8 април.

Всички са обединени около становището, че общинската администрация прилага двойни стандарти, за да задоволи капризи на обитатели на жилищни блокове тук и там града.

Продължава...
 
Собственици на кучета искат обезопасена градинка за разходка, общинарите ги мотаят вече година
18 March 2013

Тлъста и безплодна кореспонденция с вече едногодишна история между себе си и общината в Разград ни представи в края на миналата седмица Албена Кирилова. Срещнахме се до Пантеона в градски парк, където според заповед на кмета Денчо Бояджиев от началото на декември миналата година е едно от местата, определено за разходка на кучета.

Продължава...
 
Учители от интерната в Осенец в психоза, директорът ги тормозел
28 January 2013

Повече от две години след като „Екип 7“ писа, че в интерната в Осенец има дефицит на правоспособни кадри, а учители обвиниха директора Диан Добрев в интриги и нарушения, положението, както се казва по народному, вместо да се влошава, става все по-критично.

Продължава...
 
Филхармониците внесоха в общината 2000 подписа в своя подкрепа
25 January 2013

Музикантите от Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ депозираха вчера в деловодството на община Разград подписката на разградчани, които застанаха зад тях в настояването им оркестърът да бъде запазен. Подписите са над 2000, а своеобразният референдум продължи едва три дни предвид факта, че няма време до разглеждането на казуса в комисиите по култура и финанси от самия ОбС.

Продължава...
 
„Разделяй и владей“ – принцип на работа в общинска администрация в Разград
23 January 2013

За пореден път римското правило „Разделяй и владей“ се използва от разградската община като този път се противопоставят свои на свои.

Увеличението на заплатите на Капанския ансамбъл, безспорно належащо и обществено подкрепено от хиляди хора в Разградска община, е свързано с необходимостта от осигуряване на средства. Откъде ще бъдат взети? Откъде ли, явно от друг културен институт, който е с 90-годишна история – Разградската филхармония.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 101 - 110 от 425