Търсене

Начало Институции
Институции
Община Разград финансира 22 проекта на читалищата в района
11 August 2019

В петък зам.-кметът на Разград Галина Георгиева информира представителите на читалищата за разпределянето на средствата в резултат на реализираната процедура за финансова подкрепа, с която Община Разград подпомага читалищната дейност. В срещата участва Даниела Неделчева-ст.експерт РЕКИЦ „Читалища“, представители на РЕКИЦ и на читалищата в общината.

Продължава...
 
Претърсват кочините за заразени прасета
09 August 2019

От вчера специално натоварен със задачата ветеринарен лекар от ОДБХ със съдействието на селските кметовете започна обход на личните стопанства тип „заден двор“ и в Разградска община. Проверките за наличие на кочини с грухтящи чифтокопитни животни в стопанските постройки по къщите са по предварително утвърден график, който касае само осем села, в които се отглеждат прасета. Това са Ушинци, Гецово, Осенец, Благоево, Балкански, Черковна, Пороище и Просторно. Обходът приключва във вторник, 13 август.

Продължава...
 
Черен юли по пътищата в Разградско отчете полицията
09 August 2019

Усложнена пътнотранспортна обстановка през юли, за жалост с много тежки последствия, отчете вчера началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Разград главен инспектор Теодор Тодоров.

Само за месец на територията на областта са станали 54 катастрофи, от които 17 тежки с четирима убити и 18 ранени. В сравнение със същия период на миналата годината, черната статистика бележи драстично увеличение – тогава произшествията са били 38, от тях 10 са били тежки с един загинал и 15 пострадали.

Продължава...
 
Областният управител връчи поздравителен адрес на районния мюфтия
09 August 2019

В навечерието на Курбан байрам областният управител Гюнай Хюсмен се срещна с районния мюфтия Мехмед Аля и му връчи поздравителен адрес по повод мюсюлманския празник.
„В този ден отваряме не само домовете си за мили гости, а най-вече сърцата си, за да сторим добрина на хората, които най-много се нуждаят от жест на съпричастност!

Продължава...
 
Стартира SMS кампанията на БЧК в помощ на деца, пострадали при катастрофи
07 August 2019

В понеделник Българският червен кръст стартира национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти, съобщиха от Областния съвет на хуманитарната организация в Разград. Целта е в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема с увеличаващия се детски пътен травматизъм и да се наберат финансови средства, с които да се подпомогне лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата.

По данни на БЧК само за 2018 година 35 деца са загубили живота си в катастрофи, а 1132 са били ранени.

Продължава...
 
В Исперих започва проект за патронажна грижа на стойност 175 359.20 лева
07 August 2019

Тринайсет докладни записки бяха разгледани на редовната сесия на Общинския съвет в Исперих. Най-напред бе положена клетва от Емин Шабан Емин от Партия „Обединена България“, който е избран за общински съветник вместо досегашния титуляр Метин Емин от същата партия, който ще живее на друго място.

Продължава...
 
Приключи асфалтирането в Тертер и Задруга
07 August 2019

Жители на Тертер и Задруга се срещнаха с кмета на Кубрат Алкин Неби по повод асфалтирането на част от уличната мрежа в двете села.

Ремонтните дейности в Тертер вече приключиха, като на места са направени кърпежи, а изцяло е асфалтирана близо 400-метровата улица „Христо Ботев“.

Продължава...
 
Представиха изпълнението на ремонтите на детските градини, ясли и училища
07 August 2019

Вчера Община Разград, в качеството си на бенефициент по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., проведе пресконференция по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“.

Продължава...
 
Община Разград започна приемането на заявления за лична помощ
02 August 2019

Във връзка с изпълнението на Наредба № РД-07-7 от 28.07.2019 г. за включване на механизма лична помощ, Община Разград стартира процедура за включване в механизма лична помощ. Кандидати за участие в механизма могат да бъдат:

Продължава...
 
Разградската болница осъди Здравната каса за близо 258 000 лева
31 July 2019

След като неотдавна кубратската болница осъди Здравната каса да ѝ плати 119 000 лева за

извършена, но неплатена дейност по клинични пътеки, търговско дело срещу НЗОК спечели и областната МБАЛ „Св. Иван Рилски“ - Разград.

В молба до Окръжния съд лечебното заведение е поискало Националната здравноосигурителна каса да бъде осъдена да му заплати 257 643 лева за изработени, но незаплатени клинични пътеки и процедури за март, април, май и декември 2015 година, ведно със законната лихва от предявяването на иска.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 425