Търсене

Начало Институции
Институции
Община Исперих предоставя грижа за над 250 възрастни и хора с увреждания
01 September 2019

От днес стартира предоставянето на услугата „Патронажна грижа“ в община Исперих по проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Проектът предвижда предоставяне на здравно-социални услуги по домовете на лица с увреждания и възрастни хора над 65 години в невъзможност за самообслужване.

В рамките на проекта 90 потребители ще се възползват от услугите по предварително разработен график през следващите 12 месеца. За целта са наети и обучени 20 социални асистенти, които ще оказват съдействие на потребителите при извършването на ежедневни битови дейности, а 5 медицински лица ще осигуряват медицински грижи в домовете им.

Продължава...
 
Тежката катастрофа край Пчелина влиза в съда
28 August 2019

Тежката катастрофа по пътя за местността Пчелина, която стана миналия септември, влиза в съда.

От Окръжната прокуратура в Разград съобщиха на сайта си, че обвинението срещу 49-годишния водач на товарния автомобил, който причини инцидента, вече е внесен в канцеларията на Окръжен съд и предстои делото да бъде насрочено.

Продължава...
 
Още двама от оправданите по лознишкото дело осъдиха Прокуратурата
25 August 2019

Още двама от оправданите по лознишкия VIP процес осъдиха Прокуратурата заради незаконно повдигнатите им обвинения за безстопанственост, по които след години съдебни саги чуха „невинен“.

Заместник-кметът на Община Лозница Мехмед Билялов заведе граждански иск по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди в размер на общо 51 000 лева. По-голямата част от тях - 50 000 лева, Билялов е претендирал за претърпените психически тормоз, унижение, страдания, опетнени чест и достойнство и сринат авторитет.

Продължава...
 
Всички, които доброволно са заклали прасетата си, ще получат по 300 лева
22 August 2019

Постоянната областна епизоотична комисия одобри вчера предложение на заместник областния управител Евгени Драганов във връзка с финансовото подпомагане за дезинфекционни мероприятия в размер на 300 лева. То е за получателите на парите за дезинфекция. Първоначално подпомагането за дезинфекция се отнасяше само за стопани, живеещи в 20-километровите санитарни зони около огнища на Африканска чума по свинете.

Продължава...
 
Започват пробно преброяване на земеделските стопанства в областта
22 August 2019

Областната комисия по преброяването на земеделските стопанства през 2020 г. проведе първото си заседание днес. Нейн председател е директорът на Областна дирекция „Земеделие“ в Разград Валентина Френкева, а в състава й са включени представители на институции, ангажирани с провеждането на преброяването. Областната администрация е представена от Красимир Великов – главен експерт в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“.

Продължава...
 
Шефът на „Топлофикация“ прикани клиентите да си погасят навреме задълженията
21 August 2019

„За разлика от софийските колеги, при нас изравнителните сметки за изминалия отоплителен сезон бяха готови още преди три седмици и клиентите отдавна имат възможност да си доплащат“, заяви за „Екип 7“ изпълнителният директор на „Топлофикация Разград“ ЕАД Михаил Ковачев. Той уточни, че, разбира се, първи на касите са дошли абонатите, които са надплатили и имат да получават суми, които при желание могат да се приспадат в следващия сезон.

Продължава...
 
Определиха състава на Общинската избирателна комисия в Разград
18 August 2019

Само за десетина минути в петък приключиха консултациите за състав на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Разград за местните избори наесен, които бяха ръководени от зам.-кмета Галина Георгиева. Според решение на ЦИК комисията е 13-членна: ГЕРБ и БСП по 4, Обединени патриоти – 2, ДПС, „Воля“ и Демократична България – по 1.

Продължава...
 
НОИ – Разград безплатно ще консултира бъдещи пенсионери
15 August 2019

Териториалното поделение на НОИ в Разград отново ще консултира безплатно бъдещите пенсионери от областта. По време на срещите експертите на осигурителния институт ще отговарят на всички въпроси, свързани с детайлите на пенсионното осигуряване, включително и определянето на прогнозен коефициент на пенсията.

Продължава...
 
Община Разград стана носител на Годишната награда „ПроКултура 2019“
14 August 2019

Община Разград получи специалната награда в категория „Фестивал“ в област „Танцов фестивал“ за създаването на Първия национален фестивал на танцовия театър. На 11 август във Варна Виолета Антонова – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в Община Разград прие наградата на официалната церемония „Национални годишни награди за принос към разширяване достъпа на младите хора до култура“.

Продължава...
 
Още мерки за ограничаване на чумата по свинете
11 August 2019

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители, представители на НСОРБ и ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите във връзка с ограничаване на заболяването Африканска чума по свинете. В срещата участваха министър Десислава Танева, заместник-министър Янко Иванов, заместник-министър Атанас Добрев, заместник-министъра в МРРБ Николай Нанков, председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, областни управители, кметове, представители на БАБХ и областни дирекции по безопасност на храните.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 425