Търсене

Начало Политика
Политика
ДПС стяга редиците със стихове
18 May 2015

В събота в култовата местност Демир Баба теке край Исперих се проведе традиционният митинг-събор, на който бе отбелязана 26-годишнината от съпротивата срещу от т.нар. "възродителен процес" и майските събития през 1989 година, при които са загинали 11 души от региона. Както винаги, в проявата, която този път бе под надслова "Заедно срещу омразата", се включиха хиляди членове и симпатизанти на ДПС от Лудогорието и други части на страната, както и гости от чужбина.

Продължава...
 
Михаил МИКОВ: Хората искат силна БСП, чака ни работа
03 December 2014

 

Хората очакват от БСП да стане по-силна, но за да се реализира това трябва да има поредица от организационни действия, да се изработят политики, които ясно да очертаят лявата автентичност на партията и да съумеят да засилят влиянието й в обществото.

На парламентарните избори над 50% от хората не гласуваха, което е отражение на общото недоверие в политиката и политиците и в частност към нас.

Продължава...
 
Ще се откаже ли Гюнай Хюсмен от депутатството?
10 October 2014

 

ЦИК обяви официално резултатите от парламентарните избори и разпределението на мандатите. В 18-ти Разградски район съотношението е трима депутати от ДПС и един от ГЕРБ, за което вече съобщихме. Едновременно с това избрани с преференциален вот депутати започнаха да подават на заявления за отказ, които впоследствие са заменени с други от листите. Подобни казуси вече се случиха с трима кандидати на ГЕРБ /Плевен, Сливен и Добрич/ и един на ДПС /Варна/.

Продължава...
 
БСП – Разград: Причините за неуспеха не са само в нас
10 October 2014

 

Причините за неуспеха на БСП не са само в нас. Може да имаме грешки, но това, което тече в партията в продължение на няколко години, даде своето отражение на 5 октомври. Времето на шикалкавене, задкулисие, дребни хитринки достигна своя край и дойде време на последствията. А те се коренят в това, че БСП не намери сили още в 2009 година след първата загуба от ГЕРБ, да подмени цялото ръководство и да влязат нови хора. Лично за мен гласуването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС отприщи отрицателното отношение към нашата партията. Това заяви вчера на пресконференция областният лидер на БСП Венелин Узунов. Така той отговори предварително на въпроса ни дали ще подаде оставка, каквото намерение имат негови колеги в страната.

Продължава...
 
Шокираща несправедливост: токът не поскъпва само с 10 %, а с много повече
10 October 2014

Преди дни Фондация „Бертелсман“ обяви България за страната, в която цари най-голяма несправедливост в Европа. Поскъпването на електроенергията с 10% е една от най-големите и отчайващи неправди спрямо българското население.

Първо, за всички нас е ясно, че поскъпването е заради далаверата с алтернативните екологични енергоизточници, от които приближените до властта и самите управляващи печелят луди пари, продавайки на населението ток на безумно високи цени, както и заради много други афери в енергетиката.

 

Второ, на българите отдавна е известен номерът с несправедливия износ на електроенергия на цени, които са много по-ниски от цените за българското население вътре в страната; от този хитър номер тези същите хора получават огромни комисиони в офшорните си сметки.

Продължава...
 
ДПС пак разби конкуренцията
08 October 2014

 

Ахмед Ахмедов, д-р Хасан Адемов и Гюнай Хюсмен от ДПС и д-р Валентин Василев от ГЕРБ са най-вероятните нови депутати от 18-ти Разградски избирателен район, стана ясно, след като РИК обработи 100% от протоколите на секционните комисии от областта. Все още обаче това не е официално, тъй като ЦИК ще обяви окончателните резултати от парламентарните избори утре, 9 октомври, а имената на новите депутати ще бъдат оповестени в неделя.

Продължава...
 
Ръст от 120% за пет месеца отчита Реформаторският блок
08 October 2014


В сравнение с европейските избори през май, на 5 октомври Реформаторският блок постигна 120% ръст в Разградска област. Благодарим на всички избиратели, които ни подкрепиха и повярваха в нас и на посланията в нашата позитивна кампания.

Това заявиха на първата си пресконференция след парламентарните избори трима от листата на реформаторите в 18 МИР – Теодор Ролев, Мирослав Цанев и Исмаил Касабов. Според изчисленията на местния предизборен щаб, на коалицията само 150 гласа не са достигнали за спечелването на депутатски мандат в Лудогорието.

Продължава...
 
149 000 бюлетини за 18-и МИР – Разград
30 September 2014

 

По график, днес в 9 часа от печатницата на БНБ, ескортиран от полицаи, жандармеристи и представители на РИК и областна администрация, би трябвало да е потеглил камионът, натоварен със 149 000 бюлетини и изборни книжа за 18-и Разградски избирателен район. Те ще се съхраняват в областна администрация, откъдето в сряда ще бъдат разпределени по общини.

Количествата са: Разград – 57 500, Исперих – 29 000, Кубрат – 21 000, Завет – 12 500, Лозница – 11 500, Самуил – 10 000 и Цар Калоян – 7000. Според Изборния кодекс, 500 бюлетини са резервни и ще са в областната управа.

Продължава...
 
Кандидатите за парламента спориха пред синдикалисти и граждани
19 September 2014

В оживени дебати и представяне на политически програми прерасна организираната от РС на КНСБ вчера в Разград среща на политическите сили, участващи в парламентарните избори 2014-та, със синдикалисти, профсъюзни членове и граждани.

 

Продължава...
 
Стоян НЕНЧЕВ: Няма да подавам оставка
03 September 2014

Така както моят предшественик не подаде оставка по време на маналагодишните парламентарни избори, така и аз не виждам причина да го направя. В отпуск съм и на практика съм преустановил служебните си задължения.

Това заяви за „Екип 7“ губернаторът Стоян Ненчев по повод призива на министър – председателя Георги Близнашки областните управители, които активно ще се включат в предизборната надпревара сами да освободят постовете си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 312