Търсене

Начало Политика
Политика
Преизбраха Наско Анастасов за областен лидер на БСП
29 July 2016

Наско Анастасов е новият стар председател на БСП в Разградски регион. Бившият областен управител бе преизбран на длъжността след тайно гласуване по време на учредителното събрание на Областния съвет на партията, каквото се провежда след всеки изборен конгрес на социалистите. Анастасов бе единственият кандидат за поста. За него гласуваха 15 от присъстващите, а четирима се въздържаха.

Продължава...
 
Избрани сме да работим за Разград и всякакви лични амбиции и игри нямат място сред нас
23 March 2016

Уважаеми жители на община Разград, уважаеми симпатизанти и членове на ПП ГЕРБ,

Избраните общински съветници от листата на ПП ГЕРБ променихме решението си относно състава на групата към ОС Разград. С настоящето Ви уведомяваме, че в новообразуваната група не участва общинският съветник г-жа Милена Орешкова.

Продължава...
 
Българи и турци: „Само да не ни разбутват отгоре!“
08 February 2016

Доскоро тука „ДОЛУ“, което е противоположното на онова там „ОТГОРЕ“ (БАН, МОН, „висши“ чиновници и политици), понятието „турско робство“ наистина не будеше приятни чувства нито сред българи, нито сред турци, но се приемаше като част от реалността на общото им минало. И когато обективно се опитвах да проуча днешната реалност, установих, че представите за робството (а не за владичеството!) оказват все по-малко влияние върху отношенията между българи и турци.

Продължава...
 
Елка НЕДЕЛЧЕВА, лидер на БСП - Разград: Общината се управлява непрозрачно и некомпетентно
11 January 2016

 

Връчването на предизвестия за освобождаване от работа е само началото на погрома над кадрите в община Разград. На какъв принцип се подбират хората за уволнение - повечето от тях не са на ръководни длъжности, а са редови служители на трудови договори, не са партийно обвързани, не са имали забележки или оплаквания от граждани за качеството на тяхната работа. Между тях са и майки с малки деца или пък с ученици и студенти. Няма как да не си помислим, че критерият за подбор за освобождаване е един единствен - наличие на претенденти за работните им места от партията на кмета.

Продължава...
 
Изгубените бастиони – предупреждение или началото на края на ДПС в областта?
09 December 2015

 

Тежка плесница получи от гласоподавателите си в Разградска област Движението за права и свободи на отминалите местни избори. Макар че от претърпяната загуба мина повече от месец, темата все още е актуална и още дълго ще бъде такава. Защото размерите й бяха с такъв мащаб, че няма да е пресилено, ако бъде тълкувана и като началото на края на ДПС тук.

Основания за това дават два много съществени факта. На първо място това е политическата география на краха – Разградска област години наред беше определяна като един от бастионите на Движението и превземането й е равносилно на постигането на военна капитулация.

Продължава...
 
Ерол ТАХСИН: Аз съм законно избраният кмет на Каменар
30 October 2015

Провокиран от материала в броя от 28 октомври "Мистериозна подмяна на 1 бюлетина променя вота в село Каменар" в сряда в редакцията, придружаван от трима души, дойде единият от главните действащи лица в него - кметът на Каменар Ерол Тахсин, който до ранните часове във вторник все още беше кандидат за кмет от ДПС.

Продължава...
 
Съветници от БСП – Исперих: Общината и 15 села са на автопилот
23 October 2015

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Исперих Нехире Юмер отказва да изпълнява решението на общинския съвет от 16 октомври, с което тя е назначена на тази длъжност, което е отказ от изпълнение на служебни задължения. Това съобщи вчера на пресконференция председателят на комисията по законност /който е и кандидат за кмет на общината от БСП/ Даниел Димитров.

Продължава...
 
Д-р Бранимир Мичев - кандидат-кмет на Разград
18 September 2015

Първият официално регистриран кандидат за кмет на община Разград е вече факт. Това е областният лидер на партия "Български социалдемократи" Севдалин Стоянов. Той е директор на студентското общежитие, притежава магазин за промишлени стоки на кооперативния пазар.

Продължава...
 
Освен делфинариум, Маню Манев обещава на Разград 9-етажна болница и музикален фестивал „Златен Пегас
18 September 2015

„Изграждането на делфинариум е само една от 27-те точки, залегнали в моята предизборна платформа за излизане на Разград от кризата. Ето още някои от идеите ми - поевтиняване на водата с 41%; 50% съкращения в твърде раздутата общинска администрация; намаляване на местните данъци и такси с 45%; основна ревизия на общината и на общинския съвет за периода 1991 година - 2015 година;

Продължава...
 
Партиите и независимите смъкнаха предпазителите
16 September 2015

В понеделник, 14 септември, приключи първият етап от подготовката на участниците в изборната надпревара на 25 октомври - регистрацията на партиите /П/, коалициите /К/ и инициативните комитети /ИК/ в общинските избирателни комисии /ОИК/.

15 са заявките за кмет на община Разград. До 22 септември, когато изтича крайният срок за регистриране на конкретните имена на участниците в местния вот, ще стане ясно колко ще бъдат партийните кандидати.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 312