Търсене

Начало Политика
Политика
Разградските политици не се разбраха за състава на РИК
17 April 2009

 

Пълен консенсус около разпределението на местата в Районната избирателна комисия в Разград и кандидатурите за председателския пост и този на секретаря постигнаха

местните политически лидери. На свиканите в сряда от областния управител Наско Анастасов консултации бе решено политическо разпределение в 25-членната РИК да е същото като в ЦИК. Така „Коалиция за България“ ще има 9 представители, ДПС – 5, НДСВ – 4, ОДС и „Атака“ – по двама, а ГЕРБ, ДСБ и „Напред“ по един. Начело на РИК-Разград да застане Стоян Димитров, а секретар да бъде Нергин Хамдиев от ДПС се договориха участниците в разговорите.

Продължава...
 
СДС се подреди, листата повежда Иво Димитров
13 April 2009

 

Областният лидер на СДС Иво Димитров повежда листата на партията за предстоящите избори. Това решиха вътрешните избори на сините, състояли се на Лазаровден в събота.

Втората позиция разградската структура на СДС отреди за Пламен Пашев - прокурист на „Хан Аспарух“ АД - Исперих, следван от бившия кандидат за кмет на Разград и бизнесмен Милен Минчев. Списъкът продължава с областния секретар на партията Мариела Йорданова от Кубрат, шефа на СДС - Самуил Никола Хадживасилев и бившия син съветник от Разград Николай Колев.

Продължава...
 
Свикват консултации за Районна избирателна комисия
10 April 2009

 

Консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за членове на Европейски парламент свиква областният управител Наско Анастасов. Срещата за изготвяне на предложение до ЦИК е насрочена за идната сряда от 11.00 ч. и ще се проведе в заседателната зала на областна администрация.

За участие в консултациите губернаторът кани всички областни лидери на политически партии, на коалиции на политически партии, представени в 40-то Народно събрание, както и всички лидери на партии и коалиции, извън него.

Продължава...
 
ЛИДЕР учредява нова Българска индустриална камара
10 April 2009

 

Идната сряда Политическа партия ЛИДЕР ще учреди в Разград нова Българска индустриална камара. Инициатори на бизнес проекта са крупният бизнесмен Христо Ковачки и неговият съдружник Никифор Вангелов.

Целите, които си поставя новото бизнес сдружение, ще бъдат представени в Разград от Никифор Вангелов.

Ръководството на ЛИДЕР ще се срещне с предприемачи и мениджъри на микро, малки, средни и големи предприятия на предварителната среща дискусия, за да обсъдят заедно проблемите на бизнеса, както нуждите и очакванията към едно бизнес сдружение, което реално да ги решава.

 

Продължава...
 
ГЕРБ-Разград номинира Румяна Желева и Владимир Уручев
06 April 2009


Румяна Желева и Владимир Уручев бяха номинирани за депутати и в следващия Европейски парламент. Това стана на областно събрание на ГЕРБ-Разград в края на миналата седмица.

Над 120 членове и делегати на партията от всички седем общини взеха участие във форума в конферентната зала на х-л „Централ“. Номинациите бяха направени, след като участниците в събранието се запознаха със задължителните критерии, на които трябва да отговарят кандидатите. Изборът на Желева и Уручев беше аргументиран с личните им и професионални качества, както и с натрупания политически опит в сега действащия парламент.

Продължава...
 
„Атака“ атакува червените бастиони на Разград
03 April 2009

 

Вчера на масирана атака от ПП „Атака“ бе подложен Разградски регион. Депутат Павел Шопов подхвана хорото със среща в червения бастион Осенец. Запазената марка на политическата сила - пълните зали, отново беше налице. Шопов бе посрещнат по български обичай с хляб и сол два пъти, пред селското читалище и в него. Фолклорна група в национални носии поздрави госта. След което той взе думата. Обект на неговата реч бяха злободневните теми в българския политически живот. Гостът, доколкото бе в състояние, отговори и на някои въпроси с местно звучене.

Продължава...
 
И ДСБ обяви отбора си
30 March 2009

 

Четирима са кандидатите на ДСБ за коалиционната депутатска листа от Разградска област за предстоящите избори, стана ясно в петък. Това са регионалният координатор на партията Митко Ханчев, разградският общински председател Теодор Ролев, психиатърът д-р Петър Вълканов и кубратският адвокат Румяна Петрова.

Продължава...
 
СДС извади кандидатите си
27 March 2009

 

Шест са кандидатите за депутати на СДС от Разградска област за предстоящите избори, научи „Екип 7“. Това са областният лидер на партията Иво Димитров, областният секретар Мариела Йорданова от Кубрат, бившият кандидат за кмет на Разград от СДС Милен Минчев, изпълнителният директор на „Хан Аспарух“-Исперих Пламен Пашев, шефът на СДС - Самуил Никола Хадживасилев и бившият син съветник от Разград Николай Колев.

Продължава...
 
Камов представи новия областен координатор на ПД „Социалдемократи“
18 March 2009

 

В понеделник в Разград спешно пристигна председателят на политическо движение „Социалдемократи“ /ПДС/ Николай Камов. Поводът за визитата му бе да представи новия областен координатор на партията Цветанка Цонева. Тя е избрана с решение на Националния съвет на ПДС и нейната основна задача е да изгражда наново структурите на движението в Лудогорието. Това се налага след официалното напускане на досегашния областен лидер и основател на ПД „Социалдемократи“ в Разградска област Наско Анастасов, за което писахме в броя от 13 март.

Продължава...
 
Пламен ОРЕШАРСКИ: Стопанският живот се влошава, но банките са стабилни
16 March 2009

 

Отпуснатите в България кредити са с 9 и половина милиарда евро повече от депозитите в банките. Разликата няма да доведе до проблеми в нашата банкова система. Тя разполага с кредитни средства, отпуснати им от техните чуждестранни централи. Банките-“майки” уверяват, че няма да изтеглят кредитните си линии.

Това каза в петък пред журналисти финансовият министър Пламен Орешарски.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Последна >>

Резултати 231 - 240 от 312