Търсене

Начало Политика
Политика
Иван Костов и Мартин Димитров заедно в Разград
22 May 2009

 

Националната предизборна кампания на Синята коалиция за евровота ще бъде закрита официално в Разград на 5 юни. На събитието ще присъстват лидерите на ДСБ и СДС Иван Костов и Мартин Димитров и сините кандидати за депутати в Европейския парламент.

Новината съобщи вчера на пресконференция регионалният координатор на ДСБ Митко Ханчев. Той представи местния предизборен щаб на Синята коалиция, чиито съпредседатели са общинските председатели на ДСБ и СДС в Разград Теодор Ролев и Пейчо Георгиев. В щаба са още М.Ханчев и Мариела Йорданова от СДС.

Продължава...
 
Румяна ЖЕЛЕВА, ГЕРБ: Ще открия офис на Европейския парламент в Разград
22 May 2009

 

На 7 юни ще сложим началото на промяна за България. Но истинската промяна ще настъпи на 5 юли, като дадем възможност на ГЕРБ да състави самостоятелно правителството.

Това каза в сряда в Разград водачът на листатата за евродепутати на ГЕРБ Румяна Желева. Тя пристигна тук заедно с колегите си Мария Неделчева, Ренета Рашкова, Андрей Ковачев и Станислав Петков, за да даде официален старт на предизборната кампания на ГЕРБ в Разград.

Продължава...
 
Ахмед Доган: Листата ще води Рамадан Аталай
18 May 2009

 

Рамадан Аталай ще е водач на разградската партийна листа на ДПС на предстоящите избори за 41-во Народно събрание. Сегашният депутат д-р Хасан Адемов ще е мажоритарният кандидат на движението тук.

Това обяви в събота в местността Демир Баба теке край Исперих по време на традиционния възпоменателен митинг-събор лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Продължава...
 
Партията на Янев влиза във втората РИК
13 May 2009

 

Областният управител Наско Анастасов ще предложи на ЦИК Районната избирателна комисия за парламентарните избори да има същото ръководство като тази за евровота. Така начело и на втората РИК ще застане адвокат Стоян Димитров от „Коалиция за България“. Секретарското място е на ДПС и Нергин Хамдиев, а постът на зам.-председател е на НДСВ и Мариела Райкова.

Спорен момент в консултациите отново създаде зам.-председателското място в РИК. За него и този път претендираха ГЕРБ и НДСВ.

Продължава...
 
ГЕРБ иска зам.-председателския пост в РИК
13 May 2009

 

Официално възражение срещу нарушаването на принципа за обективност и експертност при определяне на ръководството на Районната избирателна комисия /РИК/ за парламентарните избори изпрати до ЦИК – София областната структура на политическа партия ГЕРБ в Разград. В документа, подписан от областния ръководител на партията Тодор Димитров се посочва, че от името на ПП ГЕРБ е направено писмено предложение за назначаването за член на РИК от квотата на партията - опитния юрист Петър Таракчиев, като едновременно се предлага същият да бъде назначен за заместник-председател на РИК.

Продължава...
 
Калоян Монев представи Разград на младежки форум в Москва
08 May 2009

 

Първият младежки форум „България – Русия“ на тема „Предизвикателствата пред младите хора в началото на 21-ви век“ се проведе миналата седмица в Москва.

Участие в него взеха младежи от цяла България. Разградска област беше представена от общинския съветник от БСП и член на Националния съвет на партията Калоян Монев, който бе поканен лично от премиера Сергей Станишев.

Домакин на срещата бе „Млада гвардия“ - младежкото крило на партия „Единна Русия“.

Общи ценности и култура, но и общи проблеми свързват младите хора от България и Русия, каза председателят на Политическия съвет на „Млада гвардия“ Руслан Гаттаров.

Продължава...
 
Фатме Кърова е новият лидер на ДПС в град Разград
01 May 2009

 

Главната медицинска сестра на МБАЛ „Св.И.Рилски“ Фатме Кърова е новият председател на градската организация на ДПС в Разград. Тя бе избрана единодушно в сряда вечерта по време на извънредното събрание на структурата, на което присъстваха рекорден брой членове и симпатизанти на движението – 226 души. Постът беше овакантен след като досегашният титуляр - хирургът д-р Румен Цанков, почина внезапно на 10 април.

Продължава...
 
Митко Ханчев поведе листата на ДСБ
27 April 2009

 

Вчера на свое регионално събрание в х-л „Централ“ ДСБ-Разград проведе вътрешни избори и подреди листата си. С гласуване тъмносините избраха за свой водач регионалния координатор на партията Митко Ханчев.

Той поведе листата след балотаж с общинския председател на ДСБ Теодор Ролев, който остана втори.

Продължава...
 
РИК – Разград заработи
24 April 2009

 

Вчера 25-членната /!/ Районна избирателна комисия /РИК/ в Разград за избиране на членове на Европейския парламент от Република България проведе първото си заседание. Неин председател е Стоян Димитров от БСП, зам.-председател - Мариела Райкова от НДСВ и секретар – Нергин Хамдиев от ДПС. Най-големият проблем се оказаха тесните помещения, които областната управа им беше осигурила чрез Община Разград.

Продължава...
 
Тодор ДИМИТРОВ: Напълно разбираме притеснението на БСП и на кмета Бояджиев
22 April 2009

Като областен лидер на ПП ГЕРБ, считам за необходимо публично да изразя своята позиция по направеното от кмета на Разград Денчо Бояджиев изказване, касаещо конфликт на интереси при осъществената от мен процесуална защита на интересите на Общински съвет - Разград.

На първо място следва да се отбележи, че атаката от кмета към ГЕРБ дойде веднага, след като местната комисия за конфликт на интереси даде ясен знак, че ще разкъса дългогодишните икономически и политически зависимости в община Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Последна >>

Резултати 221 - 230 от 312