Търсене

Начало Политика
Политика
Полигамен партиец се оказа кандидат-депутат, иска да го заличат в РИК
22 June 2009

 

Полигамен партиец се оказа един от кандидат-депутатите в Разградски избирателен район. Водачът на листата на „Българска лява коалиция“ и мажоритарен кандидат Пламен Иванов е регистриран и в Търговище, но там фигурира в листата на политическо движение „Социалдемократи“. 48-годишният софиянец е изпратил искане до Районната избирателна комисия /РИК/ – Разград неговата кандидатура тук да бъде заличена. Мотивите му са, че не е подписвал документите, с които е регистриран. Подобно искане в РИК е постъпило и от самото ръководство на коалицията.

Продължава...
 
9 мажоритарни кандидати и 14 листи се регистрираха в РИК - Разград
15 June 2009

 

В 19 часа в събота, 13 юни, изтече срокът за регистрация в Районната избирателна комисия /РИК/– Разград на кандидатите за участие в парламентарните избори. Девет мажоритарни кандидати от 6 партии и 3 коалиции и четиринадесет пропорционални листи на 10 партии и 4 коалиции - общо 76 души, се впускат в надпреварата за петте депутатски мандата от 18-ти избирателен район. Със свое решение №39 РИК отказа да регистрира мажоритарния кандидат на партия „Ред, законност и справедливост“ Емин Хамдиев Салиев. Единственият мотив е, че той е дошъл в комисията в 19.31 часа.

Продължава...
 
Садък АЛЧЕВ: Партиите да разясняват на избирателите как точно ще се гласува на 5 юли
12 June 2009

 

Освен да агитират за себе си, партиите и коалициите този път трябва да обясняват на своите членове и симпатизанти по-подробно как точно ще се гласува с интегралните бюлетини на 5 юли, призова главният секретар на областна администрация – Разград Садък Алчев. Той съобщи, че на изборите за Европейски парламент на 7 юни само 623 от пуснатите в 195-те секции 59 011 бюлетини са недействителни. Това е само около 1%.

Продължава...
 
ДПС – големият победител, ГЕРБ – реалният победител, БСП – големият губещ
10 June 2009

 

Големият победител в изборната надпревара в Разградско за български представители в Европейския парламент отново е ДПС, сочат данните от всичките обработени 195 протокола на секционните комисии. 33 931 души или 58.11% от общия брой на гласувалите в неделя са подкрепили листата на движението. В сравнение с изборите за европарламент през 2007 г. обаче сега победата изглежда леко по-скромна, тъй като тогава партията на Доган събра 64.03% или 35 096 избиратели.

Продължава...
 
Анкета с политическите лидери
10 June 2009

 

Въпросите ни:

 

- Доволни ли сте от резултата на 7 юни?

 

- Как според Вас ще се представите на 5 юли?


Продължава...
 
ДПС-Разград: Резултатът е задоволителен, чакаме 60-65% подкрепа на 5 юли
10 June 2009

 

58.11% подкрепа получи в Разградска област ДПС на изборите за народни представители за Европейския парламент. Това се равнява на 33 931 гласа в полза на движението или с 1165 гласа по-малко от последния евровот. Този резултат е задоволителен, но ще търсим резерви.

На изборите за национален парламент очакваме около 60-65% от всички гласове.

Това каза в деня след вота ДПС-депутатът д-р Хасан Адемов. На пресконференцията в щаба на движението в Разград заедно с него бяха колегите му д-р Нигяр Сахлим, Илкер Мустафов и Даут Осман, както и областният лидер на партията Ахмед Ахмедов.

Продължава...
 
ДПС пак бие в Разградско
08 June 2009

 

ДПС отново доказа, че е първа политическа сила в Разградска област, става ясно от вчерашните избори на български представители в Европейския парламент. На база обработените до 23.32 часа 102 секционни протокола /от общо 195/ движението беше събрало най-много гласове - 42.69%. На второ място в регионалното класиране с 18.97% е националният победител в евровота - ПП ГЕРБ. Трети с 11.89% е Коалиция за България. Следват ПП „Атака“ - 10.76%, НДСВ – 4.93%, Синята коалиция – 3.68%.

Продължава...
 
Водачите на Синята коалиция:ДПС и БСП отиват трайно в опозиция
08 June 2009

 

Точно на полувремето между евровота и изборите за наше Народно събрание лидерите на СДС Мартин Димитров и на ДСБ Иван Костов имаха среща с избиратели в Разград. Редом с тях бяха Светослав Малинов, Стефан Тафров и Венцеслав Върбанов.

Гостите определено бяха силно впечатлени от препълнената зала в Общинския културен център. Много по-лесно е да напълниш зала 1 на НДК или конгресната зала в Двореца на културата и спорта във Варна, бяха единодушни ораторите на трибуната.

Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ, обл.председател на СДС в Разград: ДПС И БСП ни заложиха капан, но той ще щракне за тях
27 May 2009

Господин Димитров, последните дни преди старта на предизборната кампания за Европарламент бяха инфарктни за СДС. Защо се случи това?

 

Бяха ни приготвили капан, но се издъниха и сега той ще щракне за тях.


Продължава...
 
ЛИДЕР и „Новото време“ променят качествено българската политика
25 May 2009

 

Даваме най-доброто от себе си и се борим да мобилизираме всичките си привърженици да излязат и упражнят правото си на вот на 7 юни. Това е важна стъпка за всички нас, защото имаме нужда от промяна. Имаме нужда Европейският съюз да ни смята за равноправен партньор, а не за задния двор на Европа. Нещо, което, за съжаление констатираме след мандата на тройната коалиция. Всеки път след управлението на левицата се намираме в една и съща позиция. През 1997 г. храних във Варна бедни мои съграждани.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Последна >>

Резултати 211 - 220 от 312