Търсене

Начало Политика
Политика
Опозиционното ДПС гледало смело напред, готово да задава въпроси на управляващите
30 December 2009

 

Вчера Областният съвет на ДПС в Разград покани журналисти от местните и централни медии на традиционната предновогодишна среща. Освен областния лидер на движението инж. Ахмед Ахмедов на нея присъстваха депутатите д-р Хасан Адемов, Рамадан Аталай и

д-р Нигяр Сахлим. След стандартните благопожелания за новата 2010 г., всеки от народните представители маркира някои от изминалите и предстоящи събития.

„Нямаме основание да се притесняваме от начина, по който се представихме на изборите и затова гледаме смело напред. След 5 юли избирателят каза да сме опозиция. Досега бяхме в управлението. Така че тази година беше разнообразна от гледна точка на нашето представителство. Ние сме убедени, че следващата година ще бъде по-добра от тази, защото ДПС е опитна партия и заедно с нашите активисти от областта ще предложим политика, която ще бъде в интерес на всички граждани“, заяви Хасан Адемов.

Продължава...
 
Георги КАДИЕВ: Ако позволим, ГЕРБ ще обсеби и лявото политическо пространство
16 December 2009

 

Виждам предпоставки за реформа в БСП, за да можем на местните избори след две години да излезем с нова физиономия. Но разцеплението в червената партия не е изключено, възможно е лявонастроените хора да потърсят друго политическо пространство, както това стана в СДС.

Това каза в понеделник вечерта в Разград членът на Изпълнителното бюро на БСП Георги Кадиев.

На последния конгрес на партията Кадиев е избран за отговорник за партийния живот в Разградско. Поех тази отговорност, защото съм от Бургас, от смесен регион, а и Лудогорието винаги ме е привличало като икономика, география и ресурс, каза Кадиев.

Продължава...
 
В Разградско Мартин Димитров и Никола Николов спечелиха изборите
02 December 2009


274 от имащите право на глас 308 членове на СДС в Разградско участваха в изборите за председател и ръководство на партията в неделя, като през целия ден не беше регистрирано нито едно нарушение, съобщи областният лидер на сините Иво Димитров. Той уточни, че 238 от избирателите са изразили подкрепата си за Мартин Димитров, с което са допринесли за преизбирането му на председателския пост. В Лудогорието останалите трима кандидати за партийни лидери са получили съответно – Румен Христов – 10 гласа, Иво Цанев – 6 и Любен Петров – 2.

Продължава...
 
Вчера сините гласуваха за лидер
30 November 2009

 

308 човека от цялата област имаха право да гласуват вчера в проведените вътрешнопартийни избори на Съюза на демократичните сили.

За вота бяха разкрити седем секции, по една във всеки от общинските центрове на Лудогорието, в които бяха ангажирани около 30 души.

Активистите и членовете на СДС гласуваха с две интегрални бюлетини. Синя бюлетина те пускаха за избор на председател на партията. В нея фигурираха четири имена – на сегашния лидер Мартин Димитров, на Любен Петров, Иво Цанев и Румен Христов.

Продължава...
 
Румен ХРИСТОВ: СДС е в насипно състояние
30 November 2009

 

В момента СДС е в насипно състояние. Време е в партията да се загърбят всякакви лични дрязги, да престанем да се делим на различни групи, на различни региони. Председателят на СДС трябва да бъде председател на всички седесари.

Това каза в Разград кандидатът за лидерския пост на синята партия Румен Христов, ден преди партийния вот.

За мен местните структури са много важни, ние сме им длъжници, има клубове в страната, които не могат да си плащат наемите и да развиват нормална политическа дейност. Затова мисля, че всяка местна структура трябва да разполага с бюджет, за да може да работи за предстоящите избори.

Продължава...
 
Никола Николов се завръща в активната политика
27 November 2009

 

Бившият разградски депутат Никола Николов се завръща в активния политически живот. Той е един от кандидатите за заместник-председатели на СДС. Тъй като заместниците на партийния лидер са седем – колкото са районите за планиране на страната, Николов ще се бори за ресора „Северен централен район“. За този пост претендира и Румен Христов, който едновременно е кандидат и за председателското място, заедно с още трима – настоящия председател Мартин Димитров, Любен Петров и Иво Цанев.

Продължава...
 
Петима делегати от Разград на конгрес на ПП „Български социалдемократи“
13 November 2009

 

Петима делегати от Разград ще участват в работата на 48-я редовен конгрес на политическа партия „Български социалдемократи“, който ще се проведе утре в София. Групата се води от областния председател на структурата и член на националния й Политическия съвет Севдалин Стоянов. Той съобщи за „Екип 7“, че основната интрига на форума ще бъде изборът на председател. Според него се очаква сериозен дебат за действията на настоящия лидер и депутат от „Коалиция за България“ Георги Анастасов, които в определени случаи противоречали на официалната позиция на партията.

Продължава...
 
Ахмед Ахмедов - областен председател на ДПС още три години
02 November 2009

Кметът на Цар Калоян Ахмед Ахмедов остава областен председател на ДПС, решиха единодушно 450-те делагати на VII областна партийна конференция в събота в Разград.

Вотът даде втори тригодишен мандат на 35-годишния инженер.

Кандидатурата на Ахмедов бе единствената, което не бе изненада. Аргументите и на кандидата, и на делегатите в залата прозвучаха в отчетния доклад на А.Ахмедов.


Продължава...
 
Иво ДИМИТРОВ: Тези, които показаха управленска импотентност, се нагълтаха с политическа виагра
28 October 2009

 

В понеделник съпредседателят на група „Обединени демократи“ в Общински съвет – Разград и доскорошен председател на Постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол Иво Димитров даде импровозирана пресконференция до няколко дънера на отсечени дървета по ул.„Кирил и Методий“. В началото той обясни, че поводите за нея са два – откритото писмо на Йордан Тачев от ПП „Зелена партия/Българските зелени“, публикувано в „Екип 7“ на 21 октомври и изразената позиция на групата съветници на БСП, поместена в броя ни от 26 октомври.

Продължава...
 
Добрин Добрев е новият председател на Общинския съвет
21 October 2009

 

Социалдемократът Добрин Станчев Добрев е новият председател на Общинския съвет в Разград. Досегашният шеф на бюджетната комисия беше избран чрез таен вот по време на вчерашното извънредно заседание на местния парламент. За 47-годишния Добрев /познат на обществеността най-вече като управител на фирма „Хранкомерс“/ гласуваха 19 съветници. Останалите 13 пуснаха вота си за досегашния председател Стоян Стоянов от ГЕРБ, който отново беше номиниран за поста от д-р Селиме Карагьозова. Преди това имаше гласуване, с което неговите правомощия бяха прекратени предсрочно. Тук резултатът беше 18 „за“, 13 „против“ и 1 „въздържал се“. Другите предложени за поста Стоян Димитров и Добринка Монева си направиха самоотводи пред гласуването.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 191 - 200 от 312