shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Езиковата обзаведе с мебели Дома за медико-социални грижи
18 May 2012

С огромен гардероб, който да съхранява дрешките на децата, Езиковата гимназия в Разград обзаведе Дома за медико-социалбни грижи. Дарението бе предоставено вчера заранта от IX„а“ и X„а“ клас на учебното заведение.

Гардеробът бе купен от децата със средства, събрани от цялото учебно заведение по време на голям благотворителен концерт преди близо месец.18_05_2012_darenie-1.jpgТогава Езиковата гимназия препълни Общинския културен център и от продажбата на билети калкулира сумата от 1020 лева.

Учениците се поинтересуваха какви са потребностите на дома и удовлетвориха желанието му да купят голямата мебел. Тя ще обзаведе втория етаж на социалното заведение, където са настанени болни деца.

ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ организира благотворителни кампании за втора поредна година. Миналата инициатори бяха учениците от IX„а“ клас, които през тази също участваха в каузата, вече като десетокласници. Но традицията си е традиция и добрият пример е заразителен. Към добрите намерения се включиха и настоящите деветокласници от паралелка „а“.

Класни ръководители на милостивите деца са Красимира Минева и Анелия Тотева. Организацията на благотворителния концерт бе дело на преподавателката по музика Анета Русева.


Галина МАРИНОВА