shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Абитуриентка от ГПЧЕ пред дилемата: София и 20 000 евро, или Шотландия?
09 May 2012

Пред съдбовен избор е изправена абитуриентка от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград. Дванайсетокласничката Даяна Ненова спечели стипендия от 20 000 евро, която й обезпечава изцяло магистърска програма на обучение по английска програма във Висшето училище по застраховане и финанси в София.09_05_2012_u4eni4ka-1.jpgЗа да спечели средствата, Даяна пише есе на английски само в триста думи, какъвто е регламентът на надпреварата, и описва как вижда своето европейско развитие. А щастливата новина, че е победител, идва преди няколко дни.

В същото време разградчанката е подала документи да продължи образованието си в университет в Шотландия, отново икономически профил.

„Имам само две седмици да реша кой вариант е по-добър за мен, ще премисля и двете предложения“, казва Даяна.

Междувременно стана ясно, че и други възпитаници на ГПЧЕ се радват на свои отлични успехи. Конкурс, посветен на 100-годишнината от Балканската война, носи първо, второ и трето място в раздели есе и разкази за гимназията, първи места за стихотворение и интервю, второ и трето – за реферати. Учениците, носители на отличията, са възпитаници на Румяна Раденкова.

Днес в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ е обявен Ден на ученическо самоуправление. Да ръководят гимназията са кандидатствали над сто ученици. Управленската директорска позиция обаче е отредена за деветокласничката Преслава Йорданова и единайсетокласника Петър Цонев.


Галина МАРИНОВА