shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Възпитаниците на ГПЧЕ – в клубове и школи
30 November 2011

От тази учебна година в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ функционират клубове и школи според предпочитанията на учениците. На най-голям интерес се радва Клубът по фотография с ръководител известния в града фотограф Павел Ганчев. На първата сбирка се събраха повече от 45 ученици.

Школата по изобразително изкуство се води от художника Петко Антонов - познат и обичан от ценителите на четката в Разград и страната.30_11_2011_gimnazia.jpgНе е далеч денят, когато ще се радваме и на първите изложби на участниците в школата. Школата по пеене се води от музикалния педагог Анета Русева. Скоро очакваме и първите им изяви. Учениците от ГПЧЕ са известни със своите артистични и музикални способности.

Школата по техническо чертане се води от Гинка Минкова. От участниците очакваме добро представяне на олимпиадата. Участник в нея е класирания на ІV място на националния кръг миналата година Антоний Митев. Антоанета Костова ръководи школата по математика - признато име сред математическата гилдия в града.

Школата по физика се води от Румяна Темелкова. Надяваме се на предстоящите олимпиади участниците в школата да напомнят за себе си. „Клубът на Хелмут“ е нетрадиционно място, където учениците могат да разговарят и упражняват немския си език. Ръководител му е Хелмут Пигелер - немски гражданин, установил се да живее в Разград. Човек с богат житейски опит и разностранни интереси. Освен немски, владее перфектно и английски, френски и арабски, че и турски език. Сигурни сме, че това ще помогне много на нашите ученици в овладяване тънкостите на немския език.

„Клубът на Сийма“ се ръководи от Сийма Екземен - представител на Корпус на мира. Това пък е възможност на учениците ни, изучаващи английски език, да го упражняват. Отделно Сийма има сбирки и срещи с преподаватели от гимназията като целите са аналогични с тези при учениците. С наближаване на олимпиадите по английски и френски език ще започнат да функционират и съответните школи.