Търсене

Начало Новини Емил КОШЛУКОВ:Внасяме в Община Разград готова Наредба за публично-частното партньорство
Емил КОШЛУКОВ:Внасяме в Община Разград готова Наредба за публично-частното партньорство
02 June 2008

 

В следващите дни в Община Разград ще бъде внесен проект на Наредба за публично-частното партньорство. Той представя опита на редица европейски общини, които вече работят по този начин. Разградските съветници ще имат правото да огледат проекта, да го допълват и променят, но в основни линии той е готов за гласуване. Така че, ако на предстоящите сесии на Общинския съвет в дневния ред липсва докладна записка за приемане на такъв нормативен документ, питайте защо.

 

02_06_2008_ko6lukov.jpg Това заяви в Разград председателят на партия „Новото време“ Емил Кошлуков. Той уточни, че подобен нормативен документ ще имат на разположение всички местни управи в страната. Според Кошлуков публично-частното партньорство, за разлика от смесените дружества и разпоредителните сделки, е далеч по-прозрачен и сигурен начин за управление на общинското имущество. Нещо повече, това носело повече дивиденти и за разлика от заменките, при които общината губи собственост, тук практиката е да придобива – ако един обект се изгради, след неговата експлоатация той традиционно се прехвърля в активите на общината от частната фирма.

В събота Емил Кошлуков се срещна с местния актив във връзка с подготовката за конгреса на партията през ноември. Заедно с него бе и председателят на Общинския съвет на „Новото време“ в Разград Янко Киров.

 

Димитър КИРИЛОВ