shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Анита Гичева – трета по сила шахматистка
19 May 2008

 

Анита Гичева грабна третата награда на проведените в Разград шахматни финали от „Ученически игри 2008“. Съотборниците й от ОУ „В. Левски“ се наредиха на девето място в крайното класиране.

 

19_05_2008_anita_gi4eva.jpg В рамките на три дни 10 тима /V-VІІ клас/ от страната спориха за титлите и медалите в актовата зала на Средношколското общежитие. По най-категоричен начин представителите на ОУ „Й. Йовков“ /Плевен/ спечелиха първото място. Северняците събраха 33.5 точки, като изпревариха с цели 11.5 точки шахматистите от Добри. Тава превъзходство на пелевначи бе коментирано от гл. съдия – мс Росен Русев като прецедент в дългогодишната му реферска практика. С бронзовите отличия се окичиха момчетата и момичетата от Ивайловгад, които също завършиха 22 точки, но по допълнителен коефициент останаха трети.

Освен Анита Гичева с индивидуални награди за победите си на първа и втора дъска бяха отличени съответно Александра Иванова /Плавен/ и Мария Василева /Берковица/. Златното отличие при момчетата бе спечелено от Иван Буковски /Плевен/, а съ сребърен медал се сдоби Даниел Караделиев /Добрич/. Деветата позиция на училищния шахматен тим на ОУ „В. Левски“ може да се окачестви като добро представяне. Нашите състезатели са с 3-4 години по-малки от съперниците си и в тази връзка заслужат адмирации за хъса и старанието.

 

Георги ДИМИТРОВ