shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ откри плоча на своя патрон
08 May 2011

На 5 май, когато се отбелязаха 171 години от рождението на Екзарх Йосиф, в ГПЧЕ в Разград откриха паметна плоча в чест на своя патрон. Тя е дело на мащабна дарителска кампания, в която се включиха и учители, и ученици, и общественици, и приятели на учебното заведение. Изработката от черен мрамор е дело на члена на училищното настоятелство Стефан Петракиев.09_05_2011_gpce.jpgМного гости събра училищното тържество. Паметната плоча бе осветена от архиерейския наместник отец Георги Георгиев, а свои приветствия към святото дело на духовника и неговите последователи изразиха областният управител Валентин Василев, кметът Денчо Бояджиев и ученикът от випуск 1952 година на гимназията Стоян Великов.

Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и завърши с представяне на официалния сайт на ГПЧЕ www.gpcherazgrad.com, откриване на училищната лавка и велопаркинга в двора на школото, предвиден за паркоместа на 25 колелета, и награждаване на отличниците от училищни състезания.

Празничният ден продължи с множество спортни прояви, сред които най-атрактивно бе надбягването на девойки, обути с високи обувки. В същото време пред Общински културен център млади художници рисуваха графити върху огромни бели пана.

Празникът на ГПЧЕ продължава с концерт в Общински културен център. Вечерта завърши с тържествен бал за родители, учители и ученици.


Галина МАРИНОВА