shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Калина Минчева франкофон N 1 в страната
02 May 2011

Единайсетокласничката от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград Калина Миленова Минчева завоюва първо място в националната олимпиада по френски език. Момичето премери сили с всички онези най-силни ученици от цялата страна, за които френският е не само език, но и култура, и целенасочена работа, и постоянство, и философия.02_05_2011_kalina-mincheva.jpgМиналата година през месец февруари Калина защити ниво на владеене на френски език DELF B1. През март заедно с гимназиалния отбор участва на национален конкурс-игра „Предизвикателството четене”, а през месец април се класира на четвърто място на националната олимпиада по френски език.

Тази година ученичката достигна до полуфинала в националния конкурс за превод на френска новела. Една седмица след това прибави към колекцията си и втория диплом DELF B2. А първото място на националната олимпиада бе естествено и очаквано за нейните знания, нейния труд и упоритост.

Преподавателката на Калина Цонка Донева казва, че е късметлийка да работи с момичето, споделя и се гордее с успехите му.

Всички в „езиковата“ вярват и са убедени, че Калина ще стане лауреат на националната олимпиада по френски и догодина и че ще бъде приета да продължи образованието си там, където пожелае.

 

Галина МАРИНОВА