Търсене

Начало Искам думата Купих си развален пипер от пазара, никой не може да ме овъзмезди
Купих си развален пипер от пазара, никой не може да ме овъзмезди
10 September 2010

 

Във вторник следобед си купих от кооперативния пазар в Разград близо шест килограма пипер в мрежичка, за който платих 6.60 лева. Както обикновено, не ми дадоха касова бележка за покупката.

Когато си отидох в Осенец, където живея, разбутах мрежичката и установих, че почти всички пиперки са развалени отвътре.


 

10_09_2010_popov.jpgНа сутринта в сряда се върнах до същата сергия на пазара, от която бях пазарувал преди часове и обясних на продавачката за развалената стока. А тя ми отговори, че нямам доказателства, че съм пазарувал от нея, отказа да ми признае рекламацията, да ми върне парите или да ми замени продукцията.

Тя беше права – доказателство нямах, но тя ме гледаше в очите и не си признаваше, че съм пазарувал именно от нея.

Оскърбен отидох до офиса на ОП „Общински пазари“, където ми казаха, че не могат да се намесят и да решат проблема. Отидох и в община Разград, където също ми вдигнаха рамене. Служителките от стая 101 ме посъветваха да не пазарувам в мрежичка и толкова.

Възмутен съм от отношението. Възмутен съм, че на пазара никога не са издавали и не издават касови бележки, въпреки че сергиите се намират на гърба на Данъчното и никой не ги проверява. Недоумявам и за поведението на ОП „Общински пазари“, където също трябва да оказват контрол.

Готов съм да изгоря с нови шест лева, да купя отново развален пипер, но само и само на тази практика да се сложи край. Хората трябва да знаят за какво плащат, а не да ни лъжат с боклуци в мрежички.

 

Илия Тодоров ПОПОВ