Търсене

Начало Искам думата Сега с моя Исмаил сме в чудесни отношения
Сега с моя Исмаил сме в чудесни отношения
30 August 2010

В брой 96 на „Екип 7“ под заглавие „Аз съм българка, той е турчин – нямаме ли право да се обичаме?“ публикувахме писмото на Боряна Атанасова от Разград. В него тя разказваше за драматичната история на двама млади – българка и турчин, които се обичат и искат, но не могат да преодолеят съпротивата от страна на родителите на момчето заради различия на етническа и религиозна основа.30_08_2010_svetlana_popova.jpgОказа се, че Боряна е разказала от свое име историята на своята приятелка Светлана, за да й помогне. Случаят предизвика бърза развръзка, при това благоприятна. Днес поместваме писмото на истинската героиня в драмата.


Казвам се Светлана Попова и съм от град Разград. Искам искрено да благодаря на моята приятелка Боряна Атанасова за това, че взе моята история присърце и, за да ми помогне, написа статия в най-търсения вестник в града. Всъщност тя разказа моята история от свое име с цел да не ми причини неудобство. И успя. Сега с Исмаил сме в чудесни отношения. Сватбата, на която щяхме да ходим с родителите му и аз се притеснявах от реакцията им като се изправя очи в очи с тях, мина чудесно. Беше в Бургас. Когато отидохме, аз седнах точно до майка му и тя ме заговори. Каза ми: „твоята приятелка е написала статия“. Аз я попитах за мнението й и тя ми отговори: „Момичето е право. Болката й се усеща по думите, които е използвала“.

Тогава аз я запитах: „ти би ли позволила на сина си да бъде с момиче от български произход“. Тя се позамисли и каза: „Ако го прави щастлив, да“.

Тогава не издържах и й казах, че историята е моя. Исмаил се ядоса, тя също. Но малко след това тя ме извика при нея и ми заяви, че ако искаме, можем да сме заедно. Явно беше разбрала красотата на взаимоотношенията ни, въпреки преплелите се религии. И ценностите, които се свързват. Дано не е било само постановка за пред мен.

За щастие, сега с Исмаил сме в страхотни отношения. Сигурно са разбрали, че го обичам истински и няма да се откажа от любовта ни. Ще се боря с цената на всичко. Вече след като всичко се нареди искам да кажа пред цялата област: обичам те, Иси!!!


Светлана ПОПОВА