Търсене

Начало Искам думата Изумен съм от лицемерието на душевадеца Стойчев
Изумен съм от лицемерието на душевадеца Стойчев
09 August 2010

Тъй като не съм лихвар милионер, общественозначима личност като упоменатото по-горе лице, опитало да скочи от 11-я етаж на Общината, аз се намирам в САЩ, опитвайки се да изкарам честно и почтено прехраната си далеко от страната, в която лихварят милионер кандидат самоубиец е разубеждаван от шефа на ОДМВР, от кмета и от бивш правосъден министър. Може би обичайните за такива цели психолози в нашия град или са се сторили недостатъчно квалифицирани и убедителни на фона на преговарящите лица?Изумен съм от лицемерието на този народен душманин и душевадец, зачернил толкова семейства, които е оставил без покрив и без живот, от подигравката с полиция, кметство и бивш народен представител, на човек с безброй имоти – нещо, възможно само в България. В друга страна на Евросъюза това няма как да стане, да не говорим за Китай, където знаете, че лихварите свършват на стрелбището и наказателния взвод, или Русия, където никой нищо не чува за тях от един момент нататък. Наричат ги „Пропал без вести“ /изчезнал без вест – б.р./.

Изразявайки моята гражданска позиция, искам само да отбележа, че хората, които искат да си отидат от този свят, го правят самотни, обвити в мъката си, далеч от хорски, полицейски и кметски погледи. За тях обществото научава от медиите и толкова. Следва нов ден за живите, умрелият – умрял...

С направения си опит безценният за града лихвар милионер показа на целия град, че шефът на ОДМВР, кметът и бившият народен представител са изпълнили гражданския си дълг, да не би Разград да остане без лихвар милионер, че без него накъде във времена на криза! Вижте колко имота има човекът и как подпомага разградската икономика, да не говорим колко големи данъци внася в държавната и общинската хазна, я! Няма да се учудя, ако му се назначи охрана, да не би да се самоубие някъде скришом. Произходът на парите за всички тези имоти, пък и тези извън Разград, със сигурност е кристално ясен и чист, защото иначе кой ще го остави да е лихвар милионер. Пък и лихварството му е напълно законно, толкова години ни дарява ни кмет, ни полиция да не кажат: „Баста“!

Ако го е страх за имотите или парите му, бих предложил на г-н Стойчев работа при мен в САЩ за 8 долара на час, аз ще съм му мениджър и няма да го зоря много. Да заповяда с първия самолет!

Приказката за баницата и лудия я знаете, нали?

В по-предния брой прочетох за нещастието, сполетяло моя лична позната и майка на мой голям приятел. Старши специалистът в отдел „ГРАО“ в Община Разград Ганка Илиева е получила тежък инсулт на работното си място, като това е станало пред очите на десетки чакащи пред офиса за услуги по гражданско състояние.

Дано да се оправи горката женичка, въпреки че отново на човешкото нещастие на един обикновен човек, не лихвар милионер, стават свидетели обикновените хора, а лихварите милионери ги спасява непростолюдието.

На всички съграждани искам да пожелая много здраве, професионални успехи, много харчове от големите си заплати в развиващия се и цъфтящ от икономика град, благодарение на данъкоплатци като гореупоменатия Стойчев. Ако тръгнат да се самоубиват, да идат на 11-я етаж на Общината и да са спокойни, че има кой да ги разубеди! Дали?

 

Илиян ИЛИЕВ, САЩ