shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Над 320 души от областта подкрепиха полицейската подписка
28 September 2009

 

Над 320 полицаи и граждани от Разградска област подкрепиха националната подписка „Невинен до доказване на противното!“, организирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Тя продължи от 23 до 26 септември и бе в подкрепа на исканията за промяна на съдебната практика при гледането на дела с участието на полицаи. Става дума за

забелязаната напоследък тенденция магистратите да постановяват необосновано високи наказания за полицаи и фрапиращо леки присъди за извършено посегателство върху тях при изпълнение на служебните им задължения.

 

28_09_2009_podpiska1.jpgТук подписка беше организира от районните управления в Разград, Кубрат и Лозница. В областния център тя беше вътрешна, но мина и през дирекцията. Събрани бяха общо 141 подписа. В Кубрат пред сградата на Районното управление за ден и половина се подписаха около 50 души, а в Лозница – 137. Там кампанията вървеше в магазин в града.

Вчера подписката завърши с национален митинг под наслов „Върховенството на закона ДА е за всички!” на площад „Света Неделя” в София. На него присъстваха по двама представители на полицията от Разград и Лозница, които отнесоха със себе си и събраните тук подписи.


Мила КЮЛЮМОВА