Търсене

Начало Новини Холандец потроши колата си на легналия полицай в Гецово
Холандец потроши колата си на легналия полицай в Гецово
23 September 2009

 

Холандец потроши скъпия си автомобил на легналия полицай на входа на Гецово и възмутен дойде да се оплаче в редакцията на „Екип 7“. Това не е първият неприятен инцидент у нас за Мартин Денбуер, който от около година живее в Разград. Само преди три месеца брат му беше обран на тенискортове в градския парк докато спортуваше. Тогава полицаите бързо установиха автора на кражбата. Сега, обаче, Мартин е сигурен, че няма да получи подкрепата на нито една институция.

 

23_09_2009_martin_denbuer.jpgКолата си „Пежо 607“ холандецът счупил в четвъртък. Той пътувал към Гецово и влизайки в населеното място, намалил скоростта до около 20 км/ч. Хоризонтална маркировка, която да предупреждава, че следва легнал полицай, Мартин не видял. Че има такъв разбрал, когато картерът на колата му се спукал и протекло масло.

Въпросът не е толкова в липсата на маркировка, колкото в размерите на тази изкуствена неравност. Много е висок легналият полицай, разказа пред нас Мартин. Той вече беше ходил в „Пътна полиция“, но от там му обяснили, че бабуната е направена толкова голяма по изрично настояване на хората от Гецово.

Може и да има резон в това желание на жителите на селото, но сега аз счупих колата си, а утре ще е някой друг. Все пак трябва да има някакви правила. Не може кой каквото пожелае и да се изпълнява, коментира Мартин.

Холандецът допълни, че сега колата му е в сервиза на „Пежо“, а ремонтът ще струва около 1000 лв. За радост, автомобилът имал застраховка, която вероятно ще покрие щетите. Докато пежото бъде ремонтирано, Мартин разчита на приятелите, които вече има в града. Тъй като има бизнес във Варна и региона, се налага да взима назаем техните коли.

 

Мила КЮЛЮМОВА