Търсене

Начало Спорт Разградчани са сред фаворити за медали в Гълъбово
Разградчани са сред фаворити за медали в Гълъбово
12 March 2008
 

В края на тази седмица в Гълъбово ще се състои традиционният седми международен турнир по свободна борба „Злати Динев" за момчета /14-15-год./. Ще участват както най-добрите борци от нашата страна, така и от чужбина. От Лудогорието са поканени състезатели от клубове от Разград и Лозница. Това не е случайно, като в тази проява ежегодно борците ни се представят много добре. Миналата година разградчани извоюваха 5 медала, от които 3 шампионски титли, а лозничани се сдобиха с 2 отличия.

 

На предстоящото издание на турнир „Злати Динев" СКБ „Л.Ахмедов"/Разград/ заминава с учениците от спортното училище, водени от треньорите Исмаил Фикретов и Гюлхан Руфат. Безспорно състезателите ни са фаворити, защото само преди броени седмици на държавно лично първенство в Разград те спечелиха най-много медали. Надежди за спечелване на медали се възлагат на Ахмед Юсуф, Ергюн Ахмед, Ертан Ерхан, Хюсеин Елманов, Ердинч Сали, Юмит Левент, Ениз Ахмед и други.

Състезателите от СКБ „Кубадън"-Лозница, водени от Севджан Адем /Шапката/, също са амбицирани да се представят достойно. Те имат възможност да се включат в разпределението на медалите. В техните редици са републиканският шампион Абтула Гюнаев, медалистите Мехмед Шенолов, Махмуд Гюнал, Ахмед Ерхан и други, които ще търсят реализация.


Юмер ФИКРИЕВ