Търсене

Начало Спорт Росица Илиева от клуб „Трабант“ спечели дамското рали
Росица Илиева от клуб „Трабант“ спечели дамското рали
10 March 2008
 

В събота на пистата на СБА за трета поредна година се проведе дамско автомобилно състезание с приложен характер. То беше посветено на Деня на жената - 8-ми март.

Състезанието, организирано от СБА с председател Живко Каспаров и АСК „Абритус", бе открито от областния управител Наско Анастасов, който раздаде по карамфил и торбичка с награда на участвалите 23 майсторки на волана.

 

10_03_2008_rosica_ilieva.jpg По 400-метровото трасе, включващо елементите зиг-заг, страничен и заден гараж и скоростна отсечка /слалом/ се пуснаха в два тура 25 автомобила, разделени в 4 класа. Предвидената в програмата надпревара с джипове /клас „4х4"/, не се състоя. За сметка на това пък в ралито се включиха 6 трабантчета от лознишкия клуб „Трабант" с председател Съби Събев. В останалите 3 класа участваха дами с различни марки автомобили - „Мазда", „Пежо", „Рено Клио", „Форд Фокус", „Ситроен", „Опел Вектра", „Хюндай", „Сузуки", „Рено Меган", „Мицубиши", „Опел Астра", „Нисан".

Най-големи емоции за 300-те зрители предизвика Даниела Стоянова от клуб „Трабант" /Лозница/. Тя /във втория тур/ повече от 200 метра кара картоненото возило на 3 гуми, след като лявото задно колело се откъсна от окачването и беше влачено. Любопитна подробност е, че това жълто траби е на попа на Лозница Боян. За да го стегне, той е дал над 800 лева.

Към емоциите може да се прибави и здравата гонка, която направиха между двата тура състезателите от АСК „Абритус" Пламен Стоянов и Величка Димитрова. Призьорките получиха купи и предметни награди, осигурени от спонсора на състезанието - „Винпром-Лудогорие".

Победителки в отделните класове станаха:

Клас „Трабант" - първо място Диана Събева, второ място Росица Илиева, трето място Ренета Цанкова.

Клас до 1.4 куб.см: първо място Росица Илиева с "Хюндай Пони" на ЗК „Армеец", второ място Мария Иванова с „Пежо 206", трето място за Даниела Христова със „Сузуки".

Клас до 1.6 куб.см: първо място Златиана Петрова с „Нисан", второ място Гюлтен Мохарем с „Опел Астра", трето място Славена Великова с „Пежо 306"

Клас над 1.6 куб.см: първо място за Полина Денева с „Мицубиши Каризма", второ място Диана Атанасова с „Опел Астра", трето място Севда Махмудова с „Опел Вектра".


Генерално класиране:
първо място Росица Илиева с „Трабант" и "Хюндай Пони", второ място Диана Атанасова с „Трабант" и „Опел Астра", трето място Мария Иванова с „Пежо 206".


Венко ВЕНКОВ