Търсене

Начало
ГПЧЕ с два отбора на финалите
29 May 2009

 

В различни градове на страната започнаха финалните състезания от „Ученически игри 2009“ за юноши и девойки VIII-X клас. В тях участват два отбора от областта.

В Сливен бе финалът по баскетбол за девойки, където участва отборът на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“-Разград, воден от учителката по физическо възпитание и спорт Диана Петкова. Тя бе умело подпомагана от специалиста по баскетбол Николай Ангелов. В предварителната много силна група нашите представители загубиха от отборите на София, Ямбол и Варна, но записаха най-убедителната победа на турнира срещу Плевен с резултат 80:17.

 

29_05_2009_gp4e.jpgВ спора за седмо/осмо място те драматично загубиха от Стара Загора и останаха на осмо място. С отличните си реализаторски способности се отличи Марина Дракова, която в петте изиграни срещи вкара общо 145 точки.

От днес до неделя в Хасково са финалните състезания по бадминтон. Наш представител е отново отбор от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград - юноши с учител Диана Петкова, подпомагана от Венко Русев. Отборът се води от националния състезател Радослав Русев, около когото се гради силата на целия отбор, като очакванията са за място в тройката.

 

Пламен РАДЕВ