shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Дисководещ и пишман политик арестуван за шумна сватба
10 July 2019

Шумен дисководещ изкара цяло денонощие в ареста на Районното управление в Разград, след като прекали на няколко пъти с децибелите по време на сватбено тържество.

Купонът край басейна на хотел „Мимоза“ бил поверен в ръцете на 41-годишния бивш общински съветник, после кандидат за кмет, а сега DJ Мустафа от Раковски.


10_07_2019_mustafa_2.jpgМузикалният гуру с пъстра политическа биография щедро дънил колоните до малките часове в понеделник, когато бил задържан за нарушаване на нощната тишина и неизпълнение на полицейски разпореждания.

Подвизите на Мустафа Назъм Мустафа започнали още в неделя вечерта.

По информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Разград, първите сигнали на телефон 112 за нетърпимото озвучаване, от което се тресат прозорците на блоковете в жк „Васил Левски“, били подадени в 22.30 часа.

Пристигналият на място полицейски патрул предупредил дисководещия и певицата да намалят децибелите и им съставил протоколи. В 23.40 часа обаче последвали нови обаждания от граждани за силна музика от заведението. Наложило се полицейските служители да посетят за втори път мястото, като този път съставили и акт за нарушаването на нощната тишина.

Окото му не трепнало на DJ Мустафа пред строгостта на закона и след като полицаите си тръгнали, продължил със същата сила и енергия да се раздава зад пулта.


10_07_2019_mustafa_3.jpg

Опит да го озапти направил и собственикът на заведението. За молбите му да намали музиката, за да не разваля сватбата на хората и да не създава проблеми на ресторанта обаче, диджеят останал глух.

Не минал и час и в 00.27 часа, вече на 8 юли, след поредните обаждания от потърпевши на тел.112, униформените отново пристигнали в заведението. Съставили два акта на дисководещия и директно го качили със себе си в патрулката и го откарали в Районното управление.

10_07_2019_mustafa_4.jpg

Мустафа по време на славния червен период в кариерата си - на среща със Сергей Станишев. Няколко години по-късно разградският младежки лидер бе обявен за ренегат от БСП.

10_07_2019_mustafa_5.jpg

ГЕРБ „открадна“ от партията столетница Мустафа Назъм и заложи на него в надпреварата за кметските избори през 2015 година. Той не оправда гласуваното му доверие и следите му в партийния живот се позагубиха. Последните му изяви в новото поприще – шоубизнеса, доведоха пък до първия в България арест на дисководещ, с който Разград отново влезе в новините. Скука няма!...


Задържаният Мустафа е с доста колоритна визитка и не за първи път влиза в новините.

През 2011 година той бе лидер на Младежкото обединение на БСП тук, това му отреди шеста позиция в листата за общински съветници на столетницата в Разград и, разбира се, място в местния парламент.

10_07_2019_mustafa_1.jpg10_07_2019_mustafa_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди десетина години нашият герой бе футболен съдия в областната група, т.е. във „висшата селска лига“. След един мач футболисти и фенове му се ядосаха и го набиха. Като дойде в съзнание обаче, Мустафа, за чест на занаята, първо показа два червени картона и чак после се отправи към болница

 

Четири години по-късно, на изборите през 2015 година, червените не му гласуваха такова доверие и обиден, че е едва под №20 в кандидатска листа, Мустафа направи показно политическо ренегатство. В хода на кампанията премина в редиците на ГЕРБ, а управляващата партия за благодарност го издигна за кандидат-кмет на Раковски.

Тогава ГЕРБ и БСП влязоха в задочна публична дискусия заради Мустафа, смятайки го очевидно за ценен и перспективен политически кадър, а публиката искрено се забавляваше.

„Доскоро Мустафа беше в другия отбор, но аз от доста време го наблюдавам. Според мен той е един качествен човек, но в същото време малко беше недооценен от общинското ръководство на БСП, както и други млади хора от тази партия, които не са поставени на избираеми места в листата. С Мустафа имахме разговори и почти по всички точки постигнахме единомислие. Радвам се, че той е вече част от нашия отбор“, заяви областният лидер на ГЕРБ Валентин Василев.

От червения щаб скокнаха като ужилени и мигом контрираха: „Мустафа Назъм Мустафа не сподели с досегашните си другари и съмишленици намерението си да търси друга ракета-носител за политическа кариера в лицето на партия ГЕРБ. Политическото ренегатство няма нужда да бъде коментирано повече. Оттук нататък думата имат избирателите“.

В крайна сметка Мустафа загуби безславно борбата за селски първенец, след като получи едва 140 гласа, или 15.22 %, което го нареди трети по резултат след опонентите му от ДПС и БСП.

Освен в областта на политиката и пред музикалния пулт, Мустафа има изяви и в спортните среди. Преди десетина години той се подвизаваше по футболните терени като съдия в областната група, където бе познат с прякора Джамбо. Реферските му отсъждания обаче на няколко пъти му навличаха гнева и юмруците на публиката и футболистите, като един от мачовете за него завърши в болницата.

Според официалното CV на Мустафа, оповестено по време на политическия му период, той е завършил разградския филиал на Русенския университет, специалност „Химични технологии“. Има и магистърска степен по информационни технологии в сферата на образованието.

Работил е в ОП „Паркстрой“ докато беше общински съветник в БСП, а общинската власт бе на червената партия. Семеен, с две деца.

 

Мила КЮЛЮМОВА