Търсене

Начало Култура Откровения и спомени за Рада Спасова звучаха в театъра в Разград
Откровения и спомени за Рада Спасова звучаха в театъра в Разград
08 July 2019

Миналата седмица екип от Регионална библиотека със съдействието на Театрално-музикален център – Разград и със специалното участие на актрисата Мая Кисьова представиха книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ във фоайето на Общински културен център. Залата се изпълни с близки и приятели на актрисата от Разградския театър, която бе и негов директор, с представители на градската интелигенция и хора, свързани с театъра.

08_07_2019_rada_1.jpg

От по-възрастните театрални хора видяхме Дочка Братованова, Анастасия Бабарова и Хасибе Хаджиева, работили дълги години с „нашата Рона“, както я наричат самите те.

На фона на подбрана музика, с прожекция на последния спектакъл, в който участва актрисата, представянето откри Димитър Петров от библиотеката.

След това Спас Спасов, театрал оставил 25 години в храма на Мелпомена, съпруг на Рада, разказа за пътя от идеята до реализацията на книгата. Сподели за срещите си с представилите спомени и техните светове, свързани с театъра.

Щафетата по представяне на спомените пое Мая Кисьова и заедно с Мила Маринова от библиотеката прочете най-силните откровения.

Представителят на културната интелигенция на Разград Иван Радушев разкри пред публиката историята на първата роля на дъщеря си Цвета още в прогимназията, заедно с Рада Спасова и театралния колектив на Разград в Орел.