Търсене

Начало Оживление „Еми денс“ взеха GRAND PRIX и 11 първи места на фестивал в Турция
„Еми денс“ взеха GRAND PRIX и 11 първи места на фестивал в Турция
03 July 2019

Абсолютен фурор беляза участието на разградската танцова школа „Еми денс“ в международния фестивал „Turkish HOPE - International Festival - Didim 2019“.

Двудневното танцово шоу в южната ни съседка събра танцьори на възраст от 4 до 18 години от Украйна, Молдова, Русия, Казахстан, Германия, Турция и България, като възпитаниците на Емилия Петкова бяха единствените представители от нашата страна.

03_07_2019_emi_1.jpg

Над 140 танца е трябвало да оценява журито на фестивала, като „Еми денс“ са се изявили с общо единайсет солови и групови изпълнения. Впечатляващото е, че всяко едно от тях е класирано на първо място. При най-малките участници, от 4 до 9 г., индивидуални призове са взели София Маринова, Ана-Мария Андреева и Симона Иванова.

Първи места за соловите си изяви в горната възрастова група, от 13 до 15 години, са получили Ивайла Йовчева, Радина Станева и Сесил Бейзатова.

Със злато, също в раздел „соло“, но при най-големите танцьори – 16-18 г., са били отличени Йоанна Петева и Антоанета Петрова.

Призове на формацията са присъдени и за груповите изпълнения, представени в трите възрастови групи. Така, логично, за носител на GRAND PRIX за цялостното представяне на фестивала е определена отново разградската „Еми денс“.

Нямам забележки. Благодарим ви за труда, упоритостта и желанието, с което работихте за този конкурс. Браво на целия екип и поздравления за резултатите на мъниците, от първото им международно състезание. Не се отпускайте - след 5 дни пак сте на конкурс, написа след награждаването в профила си в социалната мрежа ръководителката на групата Емилия Петкова.