Търсене

Начало Оживление „Еколято“ започна за 22-ри път в Разград
„Еколято“ започна за 22-ри път в Разград
03 July 2019

22-то издание на инициативата „Еколято“ започна в понеделник пред Общински културен център в Разград. Кметът Валентин Василев, който откри проявата, каза, че се радва, че за пореден път толкова много деца са се включили в инициативата на ентъра за ученическо техническо и научно творчество, която има богат опит с ангажирането на децата и оползотворяване на свободните летни моменти. Кметът пожела на педагозите да бъдат отговорни и увлекателни, а на децата да се забавляват.

03_07_2019_eko_1.jpg

През тази година 90 деца са изявили желание да се включат в „Еколято“, обясни директорът на Центъра Цветанка Русева. Тя припомни, че този 22-годишен период, в който инициативата е реализирана, показва нейната устойчивост и постоянен интерес. Всяка година по това време децата от Центъра почистват площадки и градинки, провеждат занимания по интереси, участват в развлекателни и творчески игри, слушат беседи на здравни и екологични теми.

На събитието присъстваха и началникът на РУО Разград Ангел Петков, представители на РЗИ, на дирекция „Програми и околна среда“ към Община Разград, Диана Господинова-секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, представители на ОИЦ и Общински съвет по наркотични вещества и превантивно-информационния център.