Търсене

Начало Оживление Днес Разград отбелязва с хепънинг Деня за борба със злоупотребата с наркотици
Днес Разград отбелязва с хепънинг Деня за борба със злоупотребата с наркотици
26 June 2019

Днес от 17 часа пред Общинския културен център ще има хепънинг под надслов „Да развием своя живот, общност и личност без наркотици“. Организатори са Общината, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Разград.

26_06_2019_narko.jpg

С отбелязването на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици се цели разпространение на разбирането, че превенцията на употребата на наркотици е ефективна инвестиция в благосъстоянието на деца и младежи, семейства и общности. Ранната превенция може да предотврати много рискови поведения при юношите. На този ден всички граждани могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

В хепънинга ще се включат деца от ЦПЛР-Център за работа с деца и Музикална школа „Илия Бърнев“, като по време на събитието ще бъдат наградени и участниците в конкурса „Наркотиците през твоите очи“.

За всички участници са осигурени грамоти и поощрителни награди. Всички, които са съпричастни към този проблем, може да присъстват на хепънинга, където ще могат да видят и рисунките от конкурса.

При лошо време проявата ще бъде във фоайето на Общински културен център.


* Проявата е традиционна и всяка година в нея се включват много млади разградчани.

Снимка: архив „Екип 7“, 2017