shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

Начало
Звездно баскетболно шоу беляза първата годинка на „Вълци-Разград“
16 June 2019

Звездно баскетболно шоу беляза краят на първата спортна година за децата от школата на „Вълци-Разград“.

В събота на откритата спортна площадка на ОУ „Васил Левски“ почитателите на оранжевата топка си припомниха годините, когато Разград ставаше столица на ръстовите състезатели и красивите кошове.

17_06_2019_vezenkov_7.jpg

По покана на „Вълци-Разград“ тук пристигна националът ни с най-солидна визитка и състезател на гръцкия „Олимпиакос“ Алекс Везенков. Той и баща му, изпълнителният директор на Агенцията за мениджмънт и реклама в спорта на „Лукойл-България“ Сашо Везенков, присъстваха на последния вътрешен турнир на школата за тази учебна година и наблюдаваха играта на над 100 състезатели на клуба.

17_06_2019_vezenkov_2.jpg

Много е важно да се учите, защото без знание и труд няма успех! Тренирайте усилено, имайте респект към треньорите си, към съотборниците си, към родителите си и се забавлявайте на терена, защото баскетболът преди всичко е едно голямо забавление и удоволствие, обърна се 206-сантиметровият талант към децата.

Възхищението в погледите на малките Вълци ескалира още повече при последвалата демонстрация изненада. Заедно с Везенков на терена излезе и най-ръстовият юноша на „Черно море Тича“ Мартин Йорданов /205 см/, син на един от най-добрите разградски баскетболисти за всички времена Илиян Йорданов-Пилето.

17_06_2019_vezenkov_5.jpg

Двамата изнесоха истински рецитал под кошовете и спечелиха възторга и сърцата на Вълчетата, а след това дълго раздаваха автографи върху топките, екипите им и специално подготвени за целта картички. Откликнаха и на всички желаещи да се снимат с тях.

17_06_2019_vezenkov_4.jpg

Децата пък от своя страна им бяха подготвили специален подарък - плакат с пожелания и тениски, с които ги направиха част от отбора на „Вълци-Разград“.

Специално да уважат събитието на игрището дойдоха и много баскетболисти от старото поколение на града - Илиян Йорданов, Пламен Панчев, Георги Стефанов, Марин Кинов, Румен Ганев. Там бе и кметът на Разград Валентин Василев, също бивш баскетболист.

17_06_2019_vezenkov_3.jpg

17_06_2019_vezenkov_8.jpgТой получи подарък - баскетболна топка от Алекс Везенков с автограф, която веднага предостави на клуба, за да бъде обявена за благотворителна цел, а средствата да се вложат за спортни инициативи. Обеща и „съществена помощ“ за клуба тази година и занапред.

Подарък имаше и за старши треньора на „Вълци Разград“ Пенко Велчев, който е един от основателите на школата – той получи екип с подпис и послание от Везенков.

Клубът посвети турнира си на 100-годишнината на българския баскетбол и не пропусна да благодари на всички свои поддръжници - на генералния спонсор „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и фондация „Америка за България“, както и на всички частни дарители, родители и деца.

 

Мила КЮЛЮМОВА