shadravan.jpg new_ekip7.jpg
 
 

Търсене

apis_zop.jpg
 
Начало
Мъж поиска ръката на приятелката си под Айфеловата кула...в Разград
12 June 2019

Сцена като от романтичен филм се разигра в понеделник в подножието на Айфеловата кула в...Разград.

Световноизвестното съоръжение бе един от многото 3D пъзели на европейски забележителности, които ученици строиха по време на организирания от областната управа детски празник „3D Европа“. Атрактивното събитие се проведе пред Общинския културен център, а участие в него взеха деца и учители от 16 училища в Лудогорието.

12_06_2019_praznik_5.jpg

Духът на Стария континент буквално превзе площада пред културната институция, след като един до друг на него изникнаха макети на площад „Сан Марко“ във Венеция, Колизеума в Рим, катедралата „Сейнт Пол“ и „Тауър Бридж“ в Лондон, стадион „Камп Ноу“ и „Casa Batllo“ в Барселона, катедралата „Фатима“ в Португалия, Бранденбургската врата и замъкът Нойшванщайн в Германия, замъците Бран и Пелеш в Румъния, Вавелската катедрала и националният стадион в Полша, Вятърна мелница от Холандия, картата на България по административни области и Айфеловата кула във Франция.

12_06_2019_praznik_3.jpg

А когато емблемата на Париж ти дойде на крака, не ти остава нищо друго освен да паднеш на колене пред любимата жена и да й поискаш ръката насред насъбралото се множество.

Тъкмо това се случи в понеделник напълно неочаквано за присъстващите на празника и за главната героиня в историята Ива Петрова. С годежен пръстен младата разградчанка бе изненадана от приятеля си - главния експерт в Областна администрация Светлин Симеонов.

За неустоимото предложение Светлин получи „да“ от нежната си половинка и, разбира се, аплодисментите на всички, които станаха свидетели на случващото се.

Иначе събитието „3D Европа“ бе част от Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. То бе организирано с цел да се популяризира разнообразното културно-историческо и архитектурно наследство и културно многообразие в ЕС.

Част от празника бяха и музикални таланти от Разград. Песни на някои от чужди европейски езици изпълниха Пресияна Тодорова и Рая Русева, възпитанички на Детелина Тодорова от ДМШ „Илия Бърнев“ при НЧ ”Развитие 1869“ и Текин Зекериев, Мария Стефанова, Ирем Али и Татяна Славова от Класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца - Разград с ръководител Свилена Дечева.

В края на проявата за всички участници и за зрителите, отговорили правилно на тематични въпроси, имаше осигурени награди.

3D пъзели, които бяха поставени върху карта на Европейския съюз, ще станат част от интериора в залата за пресконференции и заседания на областната управа.

Мила КЮЛЮМОВА