Търсене

Начало Оживление Класът по пиано на Галина Героева закри годината с двучасов концерт
Класът по пиано на Галина Героева закри годината с двучасов концерт
10 June 2019

С богата лятна продукция вчера възпитаниците от класа по пиано на преподавателката към МШ „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“ Галина Героева закриха още една учебна година. А това че е била успешна, пролича от изнесения двучасов концерт на сцената на Стария театър. С много финес свириха и най-малките, и вече дългогодишни ученици на музикалната педагожка.

10_06_2019_piano__1.jpg

От рояла в залата в индивидуални изпълнения и ансамбли прозвучаха произведения на Шопен, Гедике, Лист, Беркович, Д. Ненов, Манолев, Чайковски, Селиванов, Рейман, Бах, Бетовен, Моцарт, Дебюси, Шуберт, Хендел, Хелер, Глиер и още много други именити композитори.

С особена сложност и този път се отличаваха творбите, представени от по-големите пианисти в класа на Героева – Славена Денчева, Наталия Нешева, Християна Наковска, Деница Николова и Кристина Дончева.

Някои от тях още преди началото на концерта получиха грамоти, подаръци, цветя и сълзи от преподавателката си за успешно завършени етапи на обучението си по пиано.

В края на продукцията, под аплодисментите на публиката, с букети бе отрупана и главната „виновница“ за музикалното израстване на талантливите деца – Галина Героева.