Търсене

Начало Спорт За 20-ти път фенклубът на ЦСКА в Разград организира турнир
За 20-ти път фенклубът на ЦСКА в Разград организира турнир
10 June 2019

Клубът на привържениците на ЦСКА в Разград проведе традиционния турнир по футбол за момчета, 5-7 клас, и девойки, 8-12 клас. Участваха 8 отбора на разградски училища и от Лозница. Мачовете се играха на игрището на Селскостопанската гимназия, при откриването се спази традицията капитаните на отборите да поднасят цветя на паметните плочи на Георги Аспарухов и Никола Котков - величия от националния отбор в близкото минало.

10_06_2019_cska_1.jpg

Играха 2 отбора на девойки и 6 отбора на момчета.

Момчетата бяха разпределени в две групи: I група - ОУ „Васил Левски“, ОУ с. Ясеновец, ОУ „Н.Й.Вапцаров“; II група - СОУ - Лозница, ППМГ „Акад.Н.Обрешков“, ОУ „Отец Паисий“. Отборите, класирали се на второ място в групите, играха за 3/4 място и това бяха отборите на с.Ясеновец и ППМГ „Акад.Н.Обрешков“. Малките математици победиха с 3:1 и спечелиха купата. В спора за първото място на финала се срещнаха отборите на ОУ „Васил Левски“ и СОУ - Лозница. Момчетата на Здравко Душков победиха с резултат 3:1 и спечелиха шампионската купа.

При девойките отборът на ППМГ с учител с Георги Димитров спечели с 2:0 срещу отбора на домакините от ПГССХВТ „Анг. Кънчев“ и взе шампионската купа за юбилея. Головете отбеляза Ани Уручова, която бе наградена с медал за дългогодишно участие в турнирите и като перспективен млад съдия по футбол.

Отлично се справиха със съдийството младите арбитри от Механото - Делян Христов и Дженк Таждемир. С медали бяха отличени шестима футболисти като най- полезни за отборите си. Отборите получиха по една маркова топка и обяд. Наградите връчи д-р Маломир Власов, председател на КП на ЦСКА, Разград. За провеждането на турнира помогнаха „Власови-Агро“ ООД, нотариус Бойчо Костов, Васил Петров, „Тера Марекет“ , сладкарница „Мирена“.

 

Здравко ДУШКОВ