Търсене

Начало Спорт Областният управител организира детски празник „3D Европа“
Областният управител организира детски празник „3D Европа“
07 June 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен организира детски празник „3D Европа“. Инициативата е част от Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Целта на събитието е стимулиране на любознателността на децата и младежите от област Разград към богатото и разнообразно културно-историческо и архитектурно наследство и културно многообразие в ЕС.


(Новия театър) от 15,00 ч. в понеделник. В него ще участват отбори от по трима петокласници от 16 училища от седемте общини в Разградска област. Всеки от тимовете ще сглоби различен 3D пъзел на известна сграда – паметник на европейското културно-историческо наследство на 10 държави-членки на ЕС. Пъзелите ще бъдат разпределени чрез жребий, учителите-ръководители на отборите ще имат право да помагат на петокласниците.

Празникът няма състезателен характер. Времето за сглобяване на пъзелите ще е 2 часа.

В този период участници и зрители ще научат интересни факти относно историята на сградите, които петокласниците сглобяват, ще има и музикална програма от възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ и uласа по поп пеене към Центъра за работа с деца в Разград.

Детският празник „3D Европа“ ще завърши с обща снимка на участниците и сглобените от тях 3D пъзели, които ще бъдат подредени на карта на ЕС от винил с размери 3 на 4 метра.

Всички участници ще получат грамоти и подаръци.