Търсене

Начало Спорт „Лудогорец“ е най-предно класираният български отбор в ранглистата на УЕФА
„Лудогорец“ е най-предно класираният български отбор в ранглистата на УЕФА
07 June 2019

„Лудогорец“ остава най-предно класираният български отбор в ранглистата на УЕФА. Шампионът от последните осем години заема 58-то място с коефициент 27.000.

За миналия сезон „Лудогорец“ бележи леко отстъпление, като е събрал четири точки срещу седем и осем за предните две състезателни години. През есента съставът игра в групите на Лига Европа, но не успя да ги прескочи.

07_06_2019_lud.jpg

Всички останали български отбори са класирани с повече от 200 места по-назад, като са с националния коефициент 3.500. Системата на УЕФА отчита последните пет сезона и взима предвид по-високия резултат - или клубния коефициент, или националния.

„ЦСКА-София“ е най-високо класиран /289-то място с клубен коефициент 2.000, натрупан от участието в Лига Европа през миналия сезон, когато отстрани „Рига“ и „Адмира“ /Вакер/, но отпадна от „Копенхаген“.

На следващите позиции до номер 300 са подредени „Славия“, „Левски“, „Ботев“ /Пловдив/, „Дунав“ /Русе/, „Берое“, „Черно море“, а също „Литекс“ и ЦСКА с резултатите до фалита на ПФК „ЦСКА“ АД.

През лятото „Лудогорец“ ще играе в квалификациите в Шампионската лига, а ЦСКА, „Левски“ и „Локомотив“ /Пловдив/ ще се впуснат в предварителните кръгове в Лига Европа.

„Реал“ /Мадрид/ е начело в класацията със 146.000 точки, следван от „Барселона“ със 138.000 и „Байерн“ със 128.000.