Търсене

Начало Спорт Състезателите на СКК „Спринт“ бавно, но сигурно се изкачват към върха
Състезателите на СКК „Спринт“ бавно, но сигурно се изкачват към върха
05 June 2019

Състезателите на СКК „Спринт“ - Разград бавно, но сигурно се изкачват към върха.

След като в средата на май в държавния личен отборен шампионат по колоездене на шосе за момчета младата надежда Георги Радославов се класира осми в дисциплината бягане по часовник, този уикенд той записа още по-добри резултати.


05_06_2019_velo.jpgВ събота възпитаниците на треньора Мирослав Минчев се завърнаха от участие в държавния личен отборен шампионат на шосе общ старт, който се проведе в Обзор.

В него се включиха общо 115 колоездачи от 15 клуба в страната. В двете възрасти - младша до 12 г. и старша до 14 г., разградският клуб бе представен от общо петима състезатели - Георги Радославов, Илия Тодоров, Искрен Василев, Мартин Петров и Христо Димитров.

Най-добро класиране и този път направи Георги, който се класира шести и така показа сериозно израстване, постигнато само за половин месец.

Това е голям успех за нашия клуб, децата тренират само от около година, а трасето беше дълго и трудно, общо 12 км, от които 4 км равнинно каране и 8 км баир до финала. Останалите момчета също се представиха на ниво, макар и да останаха по-назад в класирането, доволен съм от всички, коментира след завръщането си от Обзор Мирослав Минчев.

Следващото състезание, което предстои за състезателите на СКК „Спринт“, е държавният личен отборен шампионат на шосе за мъже. Той ще се проведе на 29 и 30 юни, а участие в него ще вземат двама от мъжете на клуба - Сейхан Ниязи и Февзи Аларън.

Мила КЮЛЮМОВА