Търсене

Начало Спорт В Бисерци организират традиционния турнир в чест на Хасан Исаев
В Бисерци организират традиционния турнир в чест на Хасан Исаев
05 June 2019

Масовото развитие на борбата като спорт в областта започна преди повече от половин век. В кубратското село Бисерци бяха открити големи таланти, като най-титулуваният от тях е олимпийският, световен и европейски шампион Хасан Исаев. На 9 юни, неделя, в Бисерци ще се състои турнир в негова чест.


05_06_2019_hasan_isaev2.jpgПроявата, която се провежда със съдействието на Община Кубрат и кметството на с.Бисерци, ще бъде за възрастовите групи – подготвителни, деца, момчета. Ще има и демонстративни схватки с известни състезатели по този спорт. Очакват се в Бисерци участници от много центрове по борба - Разград, Исперих, Лозница, Острово, Езерче; от Русе, Силистра, Шумен, Бургас, Дулово и др.

Организаторите на проявата са подготвили специални медали с лика на първия треньор по борба в Бисерци Байрам Велиев, когото загубихме преди 30 години. Десетки са състезателите на този педагог, за които той се счита за откривател: Хасан Исаев, Нермедин Селимов, Мехмед Селманов, Ибрахим Халилов, Зейнал Велиев.

На турнира най-добрият състезател ще бъде награден със златния пояс на Хасан Исаев.


Юмер ФИКРИЕВ